Veronique Roerink en Bennie van Es eerste winnaars op Indoor Tolbert

Share
  • 24 maart 2016 16:46

door: Steven Stegen, 24 maart 2016 16:46

TOLBERT | STEGEN.NET
Veronique Roerink en Bennie van Es waren donderdag bij de start van Indoor Tolbert de eerste winnaars. Roerink schreef de Prix St. Georges op haar naam en Van Es won de Intermediaire I.

Indoor Tolbert. Bennie van Es en Maurits van Nassau krijgen de felicitaties van voorzitter Johan Breider.

Bennie van Es en Maurits van Nassau krijgen de felicitaties van voorzitter Johan Breider.
FOTO: STEVEN STEGEN

Indoor Tolbert 2016 begon ontspannen, met een dag vol dressuur voor de deelnemers in de Subtop. ,,Het loopt lekker, fijn om zo te beginnen”, zei Eddy Korringa, verantwoordelijk voor het dressuurgedeelte bij Indoor Tolbert. “We hebben helaas wel een aantal afmeldingen gehad, de griep lijkt wat rond te gaan, maar voor de deelnemers die er wel zijn is dat alleen maar mooi, die kunnen nu wat langer de baan verkennen.”

Duidelijke winnares
In de Prix St. Georges verschenen 13 combinaties in de baan, met Veronique Roerink als duidelijke winnares. De Drentse amazone kwam in de baan met Calibre, een nakomeling van Dreamcatcher. De juryleden Ykje Baron en Herman Smit hadden beiden Roerink aan kop. Het gemiddelde kwam uit op 67,89%.

Veronique Roerink rijdt de ereronde met Calibre. De combinatie won de Prix St. Georges.

Veronique Roerink rijdt de ereronde met Calibre. De combinatie won de Prix St. Georges.

Daarmee nam Roerink een duidelijke voorsprong op Laura Zwart uit Oosterwolde, die met Winston (v. Gribaldi) tweede werd met 66,45%. De derde plaats in de rubriek was voor Marije van Thuyl met Aq-stables Catosion met 65,92%.

In de Intermediaire I behaalde Bennie van Es uit Marum opnieuw een mooi succes met zijn bonte Maurits van Nassau. De hengst maakte veel indruk, met zijn afdruk en houding. De score kwam uit op 65,79%.

Jury verdeeld
De jury was wel wat verdeeld: jury Smit had Van Es op de vierde plaats staan, zijn collega Baron op de eerste. Smit gaf de voorkeur aan Annet Koning, die in het klassement vierde werd met haar vos Sebastiaan R en daar super trots op was. Achter Bennie van Es eindigde Anouk Noordman als tweede met haar frisse vosje Zeronica (65,20%) en de derde plaats ging naar Stephanie Berends met Sipko’s Armani (63,68%).

ZZ-zwaar voor Ellen Wynia
De later verreden ZZ-Zwaar werd donderdag gewonnen door Ellen Wynia. De amazone uit Steenbergen bouwde met Chakakahn een kleine voorsprong op. De succesvolle combinatie van RV Mensinghe Roden behaalde 65,86%. Kim de Jonghe pakte met Pays Bas NL de tweede plaats met een score van 65,43%. Nienke Limburg werd met Bojangles derde.

Uitslag vind je hier

[wppa type=”cover” album=”33″ size=”auto”]Any comment[/wppa]