Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue NOP vierde in wereldbeker Gothenburg

  • 1 maart 2015 19:34
door: redactie, 1 maart 2015 19:34

blokjeGOTHENBURG | STEGEN.NET | KNHS
Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. werden zondag met twee hele goede foutloze omlopen vierde in de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Daarmee klimt de ruiter uit Holwierde naar de vierde plaats in de eindstand en daarmee is Vrieling zeker van deelname aan de finale in Las Vegas in april.

Jur Vrieling met Zirocco Blue.

Jur Vrieling werd met VDL Zirocco Blue NOP vierde in de WB Gothenburg (archief).

Maikel van der Vleuten was al zeker van een ticket naar de gokstad en verstevigde zijn negende plaats in de eindstand door met VDL Groep Arera C als 11e te eindigen na een fout in de barrage.

Schröder op de reservebank
Voor Gerco Schröder is het nog niet zeker of hij mag af reizen naar Las Vegas. Hij staat nu 22e in de eindstand. Ook Schröder reed in Gothenburg in de barrage, maar moest met Glock’s London N.O.P. op de laatste hindernis een balk incasseren. Daarmee werden ze in de dagwedstrijd 8e. De beste 18 van de Europese league mogen naar de finale. Schröder is nu vierde reserve.

Voor Harrie Smolders, die zijn 56 wereldbekerpunten in drie wedstrijden in de Verenigde Staten behaalde, moest zich in Gothenburg in de punten rijden om zich te plaatsen voor de finale in Las Vegas. Die missie lukte niet. Met twee springfouten van Emerald eindigde hij op de 30e plaats. In de eindstand staat Smolders nog wel 7e, maar er moeten ook punten behaald zijn in Europa.

Winst voor Steve Guerdat
De Zwitser Steve Guerdat won de wedstrijd in Gothenburg en voert ook de eindstand aan. Guerdat was met Albfueren’s Paille in de barrage sneller dan de als tweede geëindigde Rolf Göran Bengtsson met Casall ASK.