Ilona Mens wint kür bij lenteconcours Dwingeloo

  • 5 mei 2015 08:30
door: redactie, 5 mei 2015 08:30

DWINGELOO | STEGEN.NET
Ilona Mens won het afgelopen weekend tijdens het lenteconcours in Dwingeloo de kür op ZZ-licht niveau. De Friese amazone kwam aan de start met B.Smurfje (v. Diamond Hit).

Mens kwam tot een score van 64,75% en troefde daarmee haar tegenstander Elviera Boverhof met AMS Daylight (v. Vivaldi) af. Boverhof behaalde 63,88% bij de juryleden Nicole de Leeuw en Marlies Manting. In de reguliere ZZ-licht ging de overwinning naar Nienke Limburg met Brinkhof’s Bojangles (v. Ravel) en werd Mens tweede.

Z1/Z2 voor Krista Lensing
De kür voor de Z1/Z2 werd gewonnen door Krista Lensing met Brighton (v. Florencio). Een resultaat dat de winnares verraste. ,,Brighton trok erg op m’n andere paard en werd ook wat vervelend door de muziek van de andere deelnemers. Ik ben best verrast dat ik heb gewonnen, ik ben heel blij met de kür van Theo Holstein.”

De gewone Z2 kwam op naam van Jannie Koster-Robaard, die met Baylana 196 punten bijeen reed en daarmee Lensing op de tweede plaats hield. Daarmee waren de rollen omgedraaid, want Koster werd in de kür tweede.