archief
contact
+31 6 53239630

Pim Mulder na zege CH De Wolden: ‘we hebben alles gegeven’

VEENINGEN – Pim Mulder kon zijn geluk niet op. Hij deed mee aan alle elf edities van het CH De Wolden en won zondag met Zo Special op dit evenement zijn eerste internationale Grote Prijs. ,,Ik zat in een flow. In de barrage hebben we alles gegeven.”
Pim Mulder rijdt Zo Special naar de overwinning op het CH De Wolden. Foto: Jeroen Spoolder

VEENINGEN | STEGEN.NET

Hij was er alle elf edities bij op het CH De Wolden en uitgerekend op dit evenement won Pim Mulder zondag zijn eerste internationale Grote Prijs. Hij koos in de barrage voor de aanval met Zo Special (Lupicor x G.Ramiro Z) en de durf van deze combinatie werd beloond.

Slechts zeven combinaties van de 50 bleven foutloos in het parcours van Louis Konickx. De krappe tijd was voor sommige ruiters een barrière, maar ook in de dubbelsprong 4A en 4B, een combinatie van steilsprong en oxer, werden de nodige fouten gemaakt.

Pim Mulder rijdt Zo Special naar de overwinning op het CH De Wolden. Foto: Jeroen Spoolder
Pim Mulder rijdt Zo Special naar de overwinning op het CH De Wolden.
JEROEN SPOOLDER

Mulder: ,,Ik zag veel ruiters met te veel been inkomen. Je moest juist je paard gewoon laten springen op de insprong en dan been geven richting de oxer”, oordeelde Pim Mulder na afloop.

Een blije Pim Mulder (rechts) naast voorzitter Christiaan Hendriksen.
Een blije Pim Mulder (rechts) naast voorzitter Christiaan Hendriksen.
STEVEN STEGEN

In een flow
Als winnaar had hij makkelijk praten. ,,Ik zat vandaag in een flow”, lachte de 34-jarige ruiter uit Dalfsen breeduit. Mulder vertrouwde op de aanwijzingen die hij vooraf van Hendrik-Jan Schuttert kreeg. ,,We trekken veel samen op sinds ik mijn paarden op hun bedrijf heb gestald. Hendrik-Jan zei dat ik overal hard kon rijden, maar kort voor de hindernissen niet te gek moest doen. Verder kon ik in de barrage een mooie afstand binnendoor rijden van hindernis 8 naar 10.”

Niet beledigen
De 11-jarige voshengst Zo Special werkte buitengewoon goed mee. ,,Het is een paard dat je niet moet beledigen, dan doet ‘ie alles. We hebben in de barrage alles gegeven en daarna was het afwachten. Ik was het meest beducht voor Doron Kuipers die als laatste reed, maar die toch net even langzamer was.” Mulder brengt Zo Special uit voor Stoeterij De Horsthoekhoeve in Heerde.

Pim Mulder over zijn overwinning

Total
3
Shares
gerelateerde berichten
Total
3
Share