Bouw nieuwe manege Ter Apel vordert gestaag

Share
  • 26 augustus 2015 19:56

door: redactie, 26 augustus 2015 19:56

TER APEL | STEGEN.NET

Het schiet mooi op met de bouw van de nieuwe binnenmanege van de Stichting Manege Ter Apel. Na jaren gesteggel over al of niet blijven en uitbreiden op de huidige locatie is er weer perspectief voor de paardensport in het grensdorp.
De nieuwe rijhal in Ter Apel komt van de grond.

De nieuwe rijhal in Ter Apel komt van de grond.
FOTO: FACEBOOK

Jarenlang leek het er op dat de huidige manege op de hoek Heembadweg/Sellingerstraat zou moeten verdwijnen. Een manege was niet langer toegestaan in het bosrijke gebied, zo was de gedachte. Intussen werd er koortsachtig naar een nieuwe locatie en geld gezocht.

Maar vorig jaar bleek als een donderslag bij heldere hemel dat de regels toch niet zo strikt waren als gedacht en bepaalde de gemeente dat de manege kon blijven. In de veronderstelling dat het pand zou verdwijnen was er in de tussentijd niet veel meer aan gebeurd. En de oude inrijhal was intussen door de KNHS ook nog eens afgekeurd, zodat officiële wedstrijden amper nog mogelijk waren.

Problemen voorbij
Maar alle problemen lijken nu voorbij. De bouw van een nieuwe rijhal is gestart. De hal komt naast de bestaande hal op de plek van de buitenbak. Dat is mede mogelijk geworden door een lening van 200.000 van de gemeente Vlagtwedde, waarover de eerste vijf jaar geen rente en aflossing hoeft te worden betaald. Ook is de grond voor één euro aan de stichting overgedragen.