Joyce Haaijer grijpt Friese titel ZZ-licht met Tialda

Share
  • 10 augustus 2015 14:56

door: redactie, 10 augustus 2015 14:56

HARICH | STEGEN.NET

Joyce Haaijer-van der Meulen eiste zaterdag de zwaarste Friese dressuurtitel op. De amazone van RV De Drie Gemeenten was in de ZZ-licht de beste met Tialda H (v. Jasper 366). Hergen van Hall pakte de Friese titel in de Z2.
Joyce Haaijer pakte met Tialda de Friese titel in de ZZ-licht. Foto: Ingrid Truijens

Joyce Haaijer pakte met Tialda de Friese titel in de ZZ-licht.
FOTO: INGRID TRUIJENS

Joyce Haaijer uit Langezwaag stelde de titel veilig dankzij een sterk gereden kür. In de gewone proef moest ze Margriet Koopmans-Wiersma (Tallina) en Sabien Mollema (Zharr Royal) nog voor zich dulden, maar in de kür boog ze haar derde stek om in de overwinning. Haaijer gaat als een speer met Tialda, nadat ze vorig jaar in Kootwijk nog de KFPS-titel pakten in de Z2.

Van Hall wint Z2
In de Z2 eiste Hergen van Hall de Friese titel op. De 35-jarige ruiter was de beste met Carrera (v. Sorento). Van Hall heeft de 8-jarige hengst nog maar een half jaar onder zijn zadel, maar laat steeds constante proeven zien.

De hengst moet nog wat sterker worden, maar scoorde met zijn goede stap. Van Hall reed een kür die inmiddels al 12 jaar oud is. Tijd om een nieuwe kür te maken voor carrera was er nog niet.

Naast Van Hall mag Claudia Vega uit Langezwaag met de merrie Dance4life zich klaarmaken voor het NK. In de klasse Z2 verschijnt ook Ivonne Lawrence uit Oranjewoud voor Friesland aan de start tijdens de Hippiade in Ermelo.

In de Z1 pakte Laura Zwart de titel met Lumen Express (v. Vivaldi). De voorsprong op de nummer twee, Harmina Holwerda met Franke, bedroeg een kleine twee procent.


 

Foto is gemaakt door Ingrid Truijens. Meer van haar foto’s van de Friese kampioenschappen vind je hier