archief
contact
+31 6 53239630

Friese dressuurtitel voor Margriet Koopmans en Ide K.W.

🔴 HARICH Margriet Koopmans liet zich op de beslissende dag van het Fries kampioenschap indoor dressuur niet verrassen. Met Ide K.W. (v. Maurits 437) werd ze Fries kampioen in het ZZ-licht. Andrea van der Meer werd kampioen in het Z2, Joyce Haaijer was in het Z1 de beste.

🔴 Harich
Margriet Koopmans liet zich op de beslissende dag van het Fries kampioenschap indoor dressuur niet verrassen. Met Ide K.W. (v. Maurits 437) werd ze Fries kampioen in het ZZ-licht. Andrea van der Meer werd kampioen in het Z2, Joyce Haaijer was in het Z1 de beste.

Voorheen werden de Friese indoor kampioenschappen in Sneek georganiseerd, maar dit was het eerste jaar dat het in Manege Gaasterland in Harich plaats vond. Een prachtige locatie en zeker kampioenswaardig te noemen. Voor het publiek was alles goed te zien en er stond een mooie tribune die tijdens de kür op muziek toegankelijk was. De bodems waren prima in orde en er waren alleen maar positieve berichten te horen.

Harmina Holwerda werd met Ibiza MH kampioen in het M1.
📸 Nienke Pater

In de L2 was het Joey van de Grijp die het kampioenschap en het reservekampioenschap op zijn naam schreef, met Jodea (v. Desperado) van eigenaresse Monique Holwerda en Talen Tino JC (v. Tsjalke) was hij de grote smaakmaker in deze klasse.

Nuchterheid van een Fries

In het M1 was het Harmina Holwerda die met Ibiza MH het kampioenslint veroverde. Ibiza is een kruising van de Friese hengst Tietse 428 met een Kwpn-merrie van Belisar. Harmina heeft deze goed uitziende Ibiza gekocht als driejarige bij de fam. Van Wemmenhove. Harmina was al bekend met de nakomelingen uit deze merrie en wilde de gok wel wagen. Ibiza is een ontzettend sympathiek werkwillig paard, aldus Harmina en heeft de nuchterheid van een Fries, maar de souplesse van een KWPN’er, dus de perfecte match, zo vindt de kampioene.

De reservekampioen is Martha van der Meulen met de goedgekeurde Siert 499 (v. Dries 421), die tijdens de prijsuitreiking nog even liet zien hoe je op een andere manier af kan stappen. Deze twee dames mogen naar het NK toe in Ermelo om Friesland te vertegenwoordigen.

Ook in het M2 was Harmina Holwerda niet te kloppen, nu met Ruscherd fan Bokkum (v. Norbert 44). Met een dikke 71% was ze de grote winnares. De senibele Russcherd heeft al wat overwinningen op zijn naam staan, zo waren ze al regiokampioen in het M1 en hebben ze de Pavo Fryso Bokaal gewonnen. Als reservekampioen mocht Kenna Bakker naar voren komen met I am Special (v. Dream Boy).

Joyce Haaijer

Met haar charmante De Mersken Hailey (v. United) won Joyce Haaijer vrijdag al de eerste proef en het was nu een kwestie om de focus te bewaren en weer een goede proef neer te zetten, want Martha van der Meulen zat haar dicht op de hielen. Vandaag won Martha met Louke fan de broekfinne (Tjalle 454), maar de score van vrijdag werd erbij opgeteld en gedeeld en het was Joyce die het kampioenslint op mocht halen.

Joyce neemt ook deel aan het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix en maakt mede door de lessen van Rien van der Schaft grote progressie. Ook haar moeder Rita van der Engel is haar steun en toeverlaat. Martha werd ook in deze rubriek reservekampioen!

Saskia van der Wel die sinds een korte tijd een combinatie is met Stal Liano’s Thijs ( v. Beart 411) wist zichzelf vanaf de zevende plaats op te werken naar een bronzen plek en deze drie dames mogen Friesland vertegenwoordigen op het NK in Ermelo.

Nipte winnares

Het was in het Z2 best spannend, de vier deelnemers zaten dicht bij elkaar. Andrea van der Meer met Follow Me (v. Floriscount H) wist uiteindelijk toch te winnen. Janny de Jong werd hier reservekampioen met Chardonnay (v. Florencio).

Margriet Koopmans liet vrijdag al zien dat Ide K.W. (v. Maurits 437) in vorm was en ze lieten ook vandaag niet het kaas van hun brood eten en wisten de vorm vast te houden. Het kampioenslint was een uitgemaakte zaak, met een prachtig gereden kür gemaakt door Theo Holstein wist ze de jury te overtuigen. Naomi Falkena met Waleska (v. Weltruhm) werden reservekampioen en kregen hiermee ook een ticket voor het NK.

Kim Jacobi topaanvoerder

Met ongeveer tien leerlingen die meededen met het Friese Kampioenschap was Kim Jacobi topaanvoerder als instructrice. Haar leerlingen deden het ook nog erg goed, met vier gouden, één zilveren en een bronzen plak mag ze supertrots zijn op haar leerlingen en haar succesvolle coaching.

Total
36
Shares
0 deel
0 deel
36 deel
0 Tweet
0 deel