Sterke start Anne-Liza Makkinga bij Indoor Wierden

  • 5 november 2015 09:56

door: redactie, 5 november 2015 09:56

WIERDEN | STEGEN.NET

De hoofdrol op Indoor Wierden was woensdag weggelegd voor de Twentse springamazone Anne-Liza Makkinga uit Ommen. Nadat ze beide Z-rubrieken voor landelijke ruiters won, was ze in de eerste internationale rubriek ook al niet te kloppen.
Anne-Liza Makkinga won met Chrystal Clear de openingsrubriek bij Indoor Wierden.

Anne-Liza Makkinga won met Chrystal Clear de openingsrubriek bij Indoor Wierden.
INDOOR WIERDEN | FOTOTRAILER

En zo begon Makkinga de eerste internationale springdag met maar liefst drie zeges op Manege de Vossenbos. ,,Het is vandaag wel een heel lange dag omdat het programma uitloopt, maar van succes krijg je wel energie. Indoor Wierden is een heel mooi, traditioneel concours met heel veel sfeer. Het is altijd super gezellig en ieder jaar weer een happening. Een concours waar ik echt naar toe leef”, vertelt ze.

Potentieel toppaard
Het Z-springpaard waarmee ze beide rubrieken won, is haar eigen Cacharelle (v. Chacco Blue). Een potentieel toppaard die ze rustig opbouwt naar het hoogste niveau. ,,Een heel fijn, vlug en voorzichtig paard met veel galop. Het is net een grote volbloed. Nog een kwaliteit is dat ze alles heel goed taxeert en niet hoger springt dan nodig is. Ik zet Waikiki altijd in voor de hoogste rubrieken, maar ik denk dat ik Cacharelle eens wat meer naar de voorgrond ga schuiven.”

Voor het internationale werk heeft Makkinga Waikiki en Cristal Clear meegenomen. De handige en snel wendbare Cristal Clear (v. Calido) won de openingsrubriek op 1.35m niveau om de Enterbrook/Dental Comb Prijs. ,,Een mooi begin. Ik hoop constant mee te kunnen rijden de rest van het weekend.” Tweede van de 89 deelnemers werd Roosje Brouwer op Monopoly, gevolgd door Bas van der Aa op Goldfeyer (v. Graf Top).

De 1.40m Grand Prix-kwalificatie om de ELC Prijs die gisteravond om 21.30 uur van start ging, werd gewonnen door Doron Kuipers op Zinius (v. Nabab de Reve). Sander Geerink kwam net 0,7 seconde te kort met Robinson (v. Rubert R) en werd tweede van de 75 ruiters. Zijn vader Peter Geerink pakte de vierde prijs op Another Pleasure.