archief
contact
+31 6 53239630

Bloeddruppeltjes op Quiet Easy van Bertram Allen, is dit mishandeling?

LONDEN – Is springruiter Bertram Allen terecht gediskwalificeerd tijdens de Grote Prijs van Londen? Die vraag houdt de hippische wereld bezig, nadat een official bloed op de rechter flank van Quiet Easy constateerde.

LONDEN | STEGEN.NET

Is springruiter Bertram Allen terecht gediskwalificeerd tijdens de Grote Prijs van Londen? Die vraag houdt de hippische wereld bezig, nadat een official bloed op de rechter flank van Quiet Easy constateerde.

Het incident hield Bertram Allen in elk geval van de overwinning af. Die ging nu naar Michael Whitaker met Viking, maar die had er een bijsmaak bij, want hij schonk het overwinningslint aan Allen. Een steward constateerde dat Quiet Easy kleine bloedsporen vertoonde. En de regels van de FEI schrijven voor dat dan de combinatie wordt uitgesloten. Een protest hielp niet, de diskwalificatie bleef in stand, zo staat in een verklaring van de organisatie.

Mishandeling?
Dat er regels moeten zijn om misstanden te voorkomen, daar is iedereen het wel over eens. Maar of er in het geval van Bertram Allen sprake was van mishandeling? Een foto op twitter laat daar twijfel over bestaan.

Intussen krijgt Bertram Allen veel bijval, ook op sociale media. Zo schrijft voormalig springruiter Geoff Billington op Facebook: ,,Een scheermes is een heel veilig attribuut. Tot je het aan een aap geeft. Het is als wanneer je een badge geeft aan een steward die geen f**k weet van horsemanship. Zwijgen was goud geweest, in dit geval. Want Bertram Allen kan nog geen gat schoppen in een papieren zakje. Zijn rijden is pure poëzie en ik bied namens onze idioten mijn excuses aan.”

A razor blade,is a very safe object,until you give it to a monkey, it’s like giving a steward,that knows fuck all, about…

Posted by Geoff Billington on maandag 21 december 2015

Wat vind jij, is hier terecht gehandeld of is het een heksenjacht? Laat je reactie achter.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel