Amazones heersen op Gronings kampioenschap, Marianne Boerema ZZ-kampioen

Amazones heersen op Gronings kampioenschap, Marianne Boerema ZZ-kampioen

31 januari 2016 19:29 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

TOLBERT | STEGEN.NET
Amazones domineerden op de slotdag van het Gronings kampioenschap springen. In de ZZ-klasse was Marianne Boerema uit Oostwold een klasse apart. Ze werd met Casablanca kampioen en pakte met Valentio de reservetitel. Amanda Slagter was in de Z de beste.

Marianne Boerema met Casablanca op weg naar de Groninger titel in de ZZ. foto: Steven Stegen

Marianne Boerema met Casablanca op weg naar de Groninger titel in de ZZ.
STEVEN STEGEN

De deelname in de klasse ZZ was bescheiden, met acht combinaties aan de start. In de eerste omloop bleven vijf combinaties foutloos, maar in de tweede omloop moesten Robert Havinga (Bacardi) en Amanda Slagter (Discover) afhaken in de strijd om de titel.

Alleen Amber Meijer was met KM Carrera nog een bedreiging voor Marianne Boerema, maar Meijer waagde te veel en werd in de barrage uitgesloten. Boerema had al een snelle rit neergezet met Casablanca (v. Corland) en drong vervolgens met haar tweede paard Valentio (v. No Limit) niet erg meer aan.

Amanda Slagter werd Gronings kampioen in de Z met A Splash of Class.

Amanda Slagter werd Gronings kampioen in de Z met A Splash of Class.
STEVEN STEGEN

In de klasse Z vochten drie amazones om de hoogste eer in de barrage. Amanda Slagter was veruit de snelste. Ze zette met A Splash of Class een hele snelle rit neer in 36.81 seconden. De netjes rijdende Noora Taimela kon daar met Da Vinci Tn niet aan tippen. Marianne Boerema was sneller dan Taimela, maar kreef met Dollards Cekino twee balken in de barrage.

Nienke Eendhuizen werd kampioen in de klasse M met Da Linda S.

Nienke Eendhuizen werd kampioen in de klasse M met Da Linda S.
STEVEN STEGEN

In de klasse M eiste Nienke Eendhuizen de titel op. Ze startte als vijfde en laatste in de barrage en zette met Da Linda S (v. Whitaker) een vette eindsprint in, waarmee ze Amber Meijer alsnog klopte. Meijer reed in de barrage als eerste en had met Fajah lange tijd de leiding. Minka Haverkamp eindigde als derde met Certina M.

Uitslag ZZ:

1Marianne BoeremaCasablancaCorlandNienoord037,31
2Marianne BoeremaValentioNo LimitNienoord047,32
3Amber MeijerKM CarreraClearwayVeendamUit11 
4Robert HavingaBacardiNumero UnoNienoord  
5Amanda SlagterDiscoverTenerife VdlVeendam  

Deel dit bericht