Wereldbeker Jumping Amsterdam kent sterk deelnemersveld

Wereldbeker Jumping Amsterdam kent sterk deelnemersveld

8 januari 2020 15:38 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Amsterdam
📝 STEGEN.NET | Persbericht

Na de voorgaande succesvolle editie van de Longines FEI Jumping World Cup™ Amsterdam kijken paardensportliefhebbers weer reikhalzend uit naar het einde van de maand. Van 24 t/m 26 januari zullen de allerbeste springruiters van de wereld strijden om de wereldbekerpunten in de twaalfde wedstrijd van de ‘Western European League’.

De lijst met deelnemers aan de springwedstrijd in RAI Amsterdam is behoorlijk imposant. Van de huidige top tien van de Longines wereldranglijst komen Steve Guerdat, Daniel Deusser, Pieter Devos en Henrik von Eckermann aan de start.

Henrick von Eckermann en Mary Lou wonnen afgelopen jaar de wereldbeker bij Jumping Amsterdam.
📸 Jumping Amsterdam

Laatstgenoemde ruiter won in 2019 met zijn paard Toveks Mary Lou de wereldbekerkwalificatie en zal deze titel komen verdedigen.

Met maar liefst zes ruiters uit de top tien van de huidige World Cup-tussenstand kan Jumping Amsterdam trots zijn op het deelnemersveld. Naast Pieter Devos en Steve Guerdat nemen Pius Schwizer, Marcus Ehning, Emanuele Gaudiano en hoogst genoteerde Nederlander Maikel van der Vleuten deel aan de wereldbekerwedstrijd.

Naast Van der Vleuten zal een illuster rijtje Nederlandse topruiters mee doen in de RAI. Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Willem Greve, Doron Kuipers, Leopold van Asten, Bart Bles, Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Frank Schuttert en Gerco Schröder verschijnen allemaal in de piste. België stuurt ook een sterke delegatie naar Amsterdam met onder andere Europees teamgoudwinnaar Jos Verlooy en de goed presterende Niels Bruynseels.

Voorafgaand aan de World Cup in Amsterdam staan nog de wedstrijden in Basel (12 januari) en Leipzig (19 januari) op de planning.