archief
contact
+31 6 53239630

Wereldbeker Jumping Amsterdam kent sterk deelnemersveld

ūüďĆ AMSTERDAM ‚ÄĒ Jumping Amsterdam van 24 t/m 26 janu¬≠ari mag reke¬≠nen op een sterk deel¬≠ne¬≠mers¬≠veld. Bij de wereld¬≠be¬≠ker komt o.a. Henrik von Eckermann, de win¬≠naar van vorig jaar, aan de start. 

ūüďĆ Amsterdam
ūüďĚ STEGEN.NET | Persbericht

Na de voor¬≠gaande suc¬≠ces¬≠volle edi¬≠tie van de Longines FEI Jumping World Cup‚ĄĘ Amsterdam kij¬≠ken paar¬≠den¬≠sport¬≠lief¬≠heb¬≠bers weer reik¬≠hal¬≠zend uit naar het einde van de maand. Van 24 t/m 26 janu¬≠ari zul¬≠len de aller¬≠beste spring¬≠rui¬≠ters van de wereld strij¬≠den om de wereld¬≠be¬≠ker¬≠pun¬≠ten in de twaalfde wed¬≠strijd van de ‚ÄėWestern European League‚Äô.

De lijst met deel¬≠ne¬≠mers aan de spring¬≠wed¬≠strijd in RAI Amsterdam is behoor¬≠lijk impo¬≠sant. Van de hui¬≠dige top tien van de Longines wereld¬≠rang¬≠lijst komen Steve Guerdat, Daniel Deusser, Pieter Devos en Henrik von Eckermann aan de start. 

Henrick von Eckermann en Mary Lou won­nen afge­lo­pen jaar de wereld­be­ker bij Jumping Amsterdam.
ūüďł Jumping Amsterdam

Laatstgenoemde rui­ter won in 2019 met zijn paard Toveks Mary Lou de wereld­be­ker­kwa­li­fi­ca­tie en zal deze titel komen verdedigen.

Met maar liefst zes rui¬≠ters uit de top tien van de hui¬≠dige World Cup-tus¬≠sen¬≠stand kan Jumping Amsterdam trots zijn op het deel¬≠ne¬≠mers¬≠veld. Naast Pieter Devos en Steve Guerdat nemen Pius Schwizer, Marcus Ehning, Emanuele Gaudiano en hoogst geno¬≠teerde Nederlander Maikel van der Vleuten deel aan de wereldbekerwedstrijd. 

Naast Van der Vleuten zal een illus¬≠ter rij¬≠tje Nederlandse top¬≠rui¬≠ters mee doen in de RAI. Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Willem Greve, Doron Kuipers, Leopold van Asten, Bart Bles, Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Frank Schuttert en Gerco Schr√∂der ver¬≠schij¬≠nen alle¬≠maal in de piste. Belgi√ę stuurt ook een sterke dele¬≠ga¬≠tie naar Amsterdam met onder andere Europees team¬≠goud¬≠win¬≠naar Jos Verlooy en de goed pres¬≠te¬≠rende Niels Bruynseels.

Voorafgaand aan de World Cup in Amsterdam staan nog de wed¬≠strij¬≠den in Basel (12 janu¬≠ari) en Leipzig (19 janu¬≠ari) op de planning. 


gerelateerde berichten
Total
2
Share