Marc-Peter Spahn: ‘dit KNHS-kampioenschap maar snel vergeten’

Share
  • 5 maart 2016 13:14

door: redactie, 5 maart 2016 13:14

ERMELO | STEGEN.NET
Marc-Peter Spahn had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn optreden met Djorn van de Demro Stables tijdens het KNHS-kampioenschap. De Gronings kampioen kwam in de ZZ-licht niet verder dan de 21e plaats.

Marc-Peter Spahn met Djorn van de Demro Stables.

Marc-Peter Spahn met Djorn van de Demro Stables.
STEVEN STEGEN

De provinciaal kampioen uit Niebert reageert op Facebook professioneel en nuchter. ,,Ik had dit helaas niet zo gepland. Djorn was fris, te fris, het ging sneller en sneller. Ik kreeg het niet geregeld. Het was onze slechtste wedstrijd tot nu toe, maar snel vergeten dit NK. Het was wel een hele ervaring voor ons, we hebben veel gezien en veel geleerd.”

Drents kampioene Ellen Wynia wist zich met Chakakahn als enige Noordelijke deelnemer wel voor de beslissende kür te plaatsen. De amazone uit Steenbergen werd uiteindelijk achtste in het eindklassement, dat gewonnen werd door Marieke van der Putten met de hengst El Capone.

Friesland
Fries kampioen in de ZZ-licht Bennie van Es kwam niet aan de start met Dorian van Soma. Van Es zat namelijk in het juryhokje in de Amaliahal in Ermelo. Voor de regio Friesland kwam de nummer drie van het provinciaal kampioenschap in de baan: Trijntje Dijkstra met Broadway. De amazone uit Joure eindigde als voorlaatste, op plaats 28.