Coronavirus maakt einde aan Indoor Tolbert en legt paardensport stil

Share
  • 12 maart 2020 18:12

door: Steven Stegen, 12 maart 2020 18:12

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET

Indoor Tolbert zit er na slechts één dag al weer op. Vanwege het coronavirus wordt het evenement beëindigd. De lopende dressuurrubriek wordt nog afgewerkt.

Groningen bleef lang gevrijwaard van het coronavirus, maar inmiddels zijn ook in deze provincie de eerste besmettingen vastgesteld. Donderdagmiddag besloot het kabinet om evenementen waar meer dan honderd mensen op af komen te verbieden.

Verslagenheid en teleurstelling bij voorzitter Johan Breider en bestuurslid Derk Scheper.
📸 Steven Stegen

Voor de organisatie van Indoor Tolbert rest er dan ook niets anders dan het evenement af te blazen. ,,We hebben nog overleg gehad met de KNHS, maar er zit niks anders op. Met pijn in het hart moeten we dit besluit nemen”, zegt Helen de Koning namens Indoor Tolbert.

In 2001 kon Indoor Tolbert ook niet doorgaan, toen vanwege het MKZ-virus. ,,De situatie was toen wel anders, toen wisten we het vooraf. Nu was alles al opgebouwd en moet je tijdens het evenement dit moeilijke, maar onvermijdelijke besluit nemen”, reageert Louwe Mulder, de eigenaar van de HJC-manege en tevens bestuurslid van Indoor Tolbert.

Dat de lopende dressuurrubriek nog wel wordt afgerond is omdat na een check blijkt dat er niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn in de HJC-manege. Het is niet aannemelijk dat Indoor Tolbert op korte termijn nog wel kan plaatsvinden, ook omdat het indoorseizoen op het eind loopt. ,,Het is heel jammer, maar dit is denk ik het enige juiste besluit”, zegt een teleurgestelde Louwe Mulder van de HJC-manege.

Indoor Brabant

Niet alleen Indoor Tolbert is getroffen. Ook Indoor Brabant gaat niet door. Dat geldt ook voor de menwedstrijd in Exloo, die gepland stond van 26 tot en met 29 maart. De sportbonden in Nederland volgen het advies van sportkoepel NOC*NSF om tot eind maart alle evenementen in Nederland te schrappen.