archief
contact
+31 6 53239630

Mooie resultaten op CDI Zeeland Outdoor doen Madeleine Witte dromen van Rio

NIEUW EN ST. JOOSTLAND – Madeleine Witte-Vrees uit Schijndel deed met haar paard Cennin goede zaken bij CDI Outdoor Zeeland. Ze werd tweede in zowel de Grand Prix als de Grand Prix kür op muziek. ,,Ik lieg als ik zeg dat ik in mijn achterhoofd niet aan Rio denk.”

NIEUW EN ST. JOOSTLAND | STEGEN.NET | KNHS
Madeleine Witte-Vrees deed met haar paard Cennin goede zaken bij CDI Zeeland Outdoor. De amazone uit Schijndel werd tweede in zowel de Grand Prix als de Grand Prix kür op muziek.

Witte was natuurlijk zeer tevreden en kijkt vol verwachting vooruit. ,,Ik lieg als ik zeg dat ik in mijn achterhoofd niet aan Rio denk.”

Outdoor Zeeland had met 38 Grand Prix combinaties een heel groot deelnemersveld. Edward Gal (Oosterbeek) maakte met Glock’s Undercover in de Grand Prix zijn rentree na het EK vorig jaar. Glock’s Undercover was erg fris en had in de proef last van spanning, waardoor de vijf juryleden langs de dressuurring de combinatie op de zesde plaats zetten.

Wereldbekerwinnaar Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) kwam op de vierde plaats met zijn jonge talent Zanardi.
Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) zorgde op de tweede plaats achter de Britse Fiona Bigwood voor het beste Nederlandse resultaat.

Ook in de Kür op Muziek, die gewonnen werd door de Duitser Jan-Dirk Giesselmann met Real Dancer, plaatsen de juryleden Witte-Vrees en haar negenjarige voshengst Cennin op de tweede plaats. ,,Ik ben heel blij hoe Cennin het doet. Het gaat zo makkelijk met hem. In de Grand Prix had in nog een fout in de changementen om de pas. Het achterwaarts en de piaffe-passage kan nog beter. Maar na een fout in de proef herstelt Cennin zich meteen. Wat dat betreft is hij heel safe”, aldus Madeleine Witte-Vrees.

Nieuwe kür
,,In ben nu bezig om een nieuwe Kür te maken. Cennin wordt te gespannen van de muziek waar ik nu op rijd. Daardoor kregen we fouten en dat was jammer. Maar hij kan heel snel omschakelen. Voor de stap kregen we bijvoorbeeld een 9. Die was dan ook weer super goed. We ontwikkelen ons steeds beter. Ik lieg als ik zeg dat ik niet aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro denk. Cennin is pas negen jaar, wat goed is komt snel. Hij heeft nu vier keer boven de 72 procent gelopen en is heel constant. Cennin kan alles en zeker op de dubbele scores haal ik punten met hem.”

De Britse amazone Fiona Bigwood won met Atterupgaards Orthilia zowel de Grand Prix als de Special bij Outdoor Zeeland. Indoorkampioenen Marlies van Baalen en Ratzinger werden met een mooi percentage van 70.569 derde en daarmee beste Nederlandse.

Young Riders
De finale van de Young Riders werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis. Met TC Athene reed ze een kür die werd beloond met 80,083% en daarmee nam ze zeer overtuigend afstand van de concurrentie. Marjan Hooge uit Ees eindigde in deze rubriek op de 15e plaats met Jive met ook nog een zeer hoge score van 68,417%.

Total
13
Shares
gerelateerde berichten
Total
13
Share