CSI Ommen: gedeelde winst Conor Drain en Priscilla Klink in puissance

  • 30 juli 2016 10:52

door: Wendy Scholten, 30 juli 2016 10:52

Stegeren | STEGEN.NET

Hoe snel is een dilemma opgelost? Op CSI Ommen zeer snel! Uit de Puissance wedstrijd op vrijdagavond kwamen twee winnaars gerold, maar er was maar één Ford Fiesta te waarde van ruim 15.000 euro te vergeven. Concoursorganisator Jan Schuttert en Puissance liefhebber René Viscaal staken de hoofden bij elkaar en besloten er een auto extra bij te doen. En daarmee keerden de Ier Conor Drain en de Gorredijkse outsider Priscilla Klink beiden met de hoofdprijs huiswaarts.
Puissance CSI Ommen. Van links naar rechts Conor Drain, René Viscaal, Priscilla Klink en Jan Schuttert.

Van links naar rechts Conor Drain, René Viscaal, Priscilla Klink en Jan Schuttert.
FOTO: CSI Ommen | Fototrailer

Het Puissance springen met veertien deelnemers was een sensationele afsluiting van een volle dag internationale topsport op de piste van de familie Schuttert. De muur ging elke ronde hoger en maar liefst drie combinaties bleven over voor de muur op een hoogte van 2,17m. Zandro Boy (v. Marlon) van Marcelle Hokse gooide de handdoek in de ring en werd daarmee derde.

Twee winnaars
Banagro (v. Cardento) van Priscilla Klink liet zich niet afschrikken maar kwam er niet foutloos overheen en dat gold ook voor hekkensluiter Conor Drain op Dublin (v. Numero Uno). Twee winnaars dus in deze hoog gedoteerde showproef. Julian de Boer op Dodge (v. Verdi) en Eric ten Cate op Elana (v. Harley VDL) deelden de vierde plaats.

Conor Drain heeft al menig Grote Prijs gewonnen, maar een Puissance nog nooit. ,,Ik heb ooit een keer een Six Bar gereden in Zwolle waarbij ik tweede werd en één keer Puissance bij de pony’s in Ierland en dat is dus nog langer geleden”, lacht hij. ,,Ik had er nooit een geschikt paard voor. Tot vorige week wist ik ook niet dat ik Dublin hiervoor kon inzetten. Ik rijd hem sinds een half jaar. De ouders van m’n vriendin Merle Tasche vertelden me dat Eric ten Cate hem al eens een Puissance van 1.90m had gesprongen. Ik kan het altijd proberen, dacht ik toen. Als voorbereiding heb ik vorige week een muur van 1.60m bij Gert-Jan Bruggink gesprongen. Die 2,17m vond ik wel heel hoog. Jammer dat we niet foutloos bleven, maar mooi was het wel!”

Dat René Viscaal er mede voor zorgde dat beide winnaars elk een auto kregen, maakte de prijsuitreiking extra bijzonder. Conor Drain was jarenlang in dienst voor hem en rijdt nog veel paarden voor de familie. ,,René is altijd goed voor ons. Toen Merle en ik voor ons zelf begonnen, is de familie Viscaal altijd achter ons blijven gestaan en daar ben ik heel dankbaar om. Zonder hen zou ik geen concoursen als CSI Ommen kunnen rijden. Over een paar weken is hun nieuwe stal thuis klaar en dan verhuizen we de paarden van Lattrop daar naar toe. Ik kijk er naar uit!”

Dubbeldam
Het publiek zag eerder op de avond hoe Jeroen Dubbeldam de tweede prijs won in de Boehringer Ingelheim Prijs, een 1.50m direct op tijd. Hij reed een zeer snelle ronde met Carusso LS la Silla (v. Portofino), maar het was Kaya Lüthi uit Duitsland die won met drie seconden voorsprong. Ze rijdt Caramia (v. Chacco Blue) nog maar drie weken en pakte al drie zege, wat haar nu 6.150 euro opleverde. De rit van Dubbeldam leverde met 4.920 euro alvast een leuk zakcentje op voor de Olympische Spelen. Marc Houtzager werd vierde op Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin).