Paarden De Wolden Summer Sale succesvol: ‘dit is wat we voor ogen hadden’

Paarden De Wolden Summer Sale succesvol: ‘dit is wat we voor ogen hadden’

11 juli 2016 16:22 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Veeningen | STEGEN.NET

Het is al jaren een gewaardeerd onderdeel op het CH De Wolden: de Summer Sale. Ook dit jaar is er weer een mooi aanbod van veulens en al wat verder opgeleide springpaarden. ,,Veel paarden die hier zijn verkocht doen het inmiddels goed in de sport”, zegt Wiepke van de Lageweg.

De Wolden Summer Sale beleeft op zaterdag 16 juli vanaf 19.00 al weer de tiende editie. Daarvoor kunnen de geslecteerde veulens vanaf 17.00 aan de geïnteresseerde kopers getoond.

Perschef Fred Lubbers in gesprek met Jan Schep en Wiepke van de Lageweg over De Wolden Summer Sale.

Perschef Fred Lubbers in gesprek met Jan Schep en Wiepke van de Lageweg over De Wolden Summer Sale.
FOTO: Steven Stegen

De al wat ouder paarden die worden geveild komen op donderdag 14 juli vanaf 17.00 in de baan. Op zaterdag 16 juli kunnen deze paarden ook nog bezichtigd en eventueel gereden worden.

‘Geweldige prestatie’
Nu de veiling inmiddels een traditie is kunnen ook de eerste resultaten van de paarden in de sport vermeld worden. ,,Van de op De Wolden Summer Sale geveilde paarden springt inmiddels 60% in het 1.40 of hoger. Dat is een geweldige prestatie en het is precies wat we voor ogen hebben”, aldus Wiepke van de Lageweg, die samen met Jan Broek en Jan Schep verantwoordelijk is voor het aanbod.

Jan Schep: ,,We zijn hier niet van de grote verhalen en de bla bla, maar dit zijn toch wel resultaten waar we trots op mogen zijn. Het zijn feiten en die liegen er niet om.”

Succesnummers
Eén van de succesnummers van De Wolden Summer Sale is bijvoorbeeld de schimmel Zilversprings (Silverstone x Emilion), die mogelijk onder Canadese vlag naar de Olympische spelen gaat. In 2010 werd Zilversprings op zesjarige leeftijd geveild via De Wolden Summer Sale.

Het fokproduct van D.M. Leistra uit Heerenveen werd op jonge leeftijd gespot door de Wolden Summer Sale-selecteurs en brak als tienjarige in 2014 internationaal door onder het zadel van de Zwitser Alain Jufer. Niet veel later nam de Canadese amazone Elizabeth Gingras – trainend bij oud-Olympisch kampioen Eric Lamaze – de schimmel over. Met succes, want de eerste internationale overwinningen lieten niet lang op zich wachten.

In 2014 wonnen Zilversprings en Gingras de Grote Prijs van Calgary en in 2015 kwam daar de Grote Prijs van Coapexpan bij. Dit jaar sprong de Silverstone-zoon al naar de vierde plek in een 1,55m rubriek op Spruce Meadows, Calgary.

Het aanbod voor editie 2016 van De Wolden Summer Sale vind je hier.