Kevin Staut klopt Olympisch kampioen Lamaze

Share
  • 12 december 2010 18:06

door: redactie, 12 december 2010 18:06

GENÈVE – De wereldbeker in GenĂšve werd in de spannende barrage de strijd tussen de Olympisch kampioen en de Europees kampioen. De laatste bleek uiteindelijk de beste. Kevin Staut eiste als laatste kanshebber in de barrage de zege op met Silvana de Hus. Beste Nederlander was Harry Smolders. Hij werd met Regina Z achtste.

De rit van Eric Lamaze en Hickstead was ongelooflijk snel. De winnaars van het goud in Hong Kong kwamen foutloos rond in 32,50 seconden. Ook Meredith Michaels-Beerbaum kon daar met Shutterfly niet aan tippen. Zij werd uiteindelijk vierde met 33,28. Rolf-Göran Bengtsson deed een dappere poging met Quintero la Silla, goed voor de derde plaats. Alleen Kevin Staut kon de zege van de Canadees Lamaze nog voorkomen. De Fransman leek niet snel te beginnen, maar dat was maar schijn. Met ogenschijnlijk groot gemak zette Staut de winnende tijd van 32,50 neer.

De achtste plaats van Harry Smolders, die als enige Nederlander de barrage haalde, mocht er zeker zijn. Smolders reed de nog betrekkelijk onervaren Regina Z en kreeg in de barrage zijn enige fout in de dubbelsprong. Jeroen Dubbeldam miste met Simon Says een afstand en moest de op rem en kreeg bij die weigering ook nog tijdsoverschrijding. Albert Zoer bracht Sam aan de start, maar met twee springfouten was er geen hoge klassering voor de Drentse combinatie weggelegd.

Stegen.net