Ann Wessels en Ginn dansen naar Drentse dressuurtitel in ZZ-licht

Ann Wessels en Ginn dansen naar Drentse dressuurtitel in ZZ-licht

24 juli 2021 20:19 0

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Op de slotdag van het Drents kampioenschap werden de kaarten in het ZZ-licht flink geschud. Ann Wessels eiste de titel op door met Ginn beide onderdelen te winnen. Trea Mulder, vrijdag winnaar van de selectieproef, werd ‘slechts’ vijfde.

Wessels kwam vrijdag nog niet op volle oorlogssterkte in de baan, maakte toen nog wat foutjes en leek de regie nog niet volledig in handen te hebben.

Maar hoe anders was dat op de beslissende dag, waarop de amazone uit Drouwenermond haar Ginn (v. Charmeur) optimaal tot dansen wist te brengen. De energieke Ginn won zowel de verplichte proef als de kür.

Ann Wessels en Ginn tijdens hun winnende kür op het Drents kampioenschap.
📸 Steven Stegen

Met een gemiddelde van 67,319% wist Wessels Rachelle Buining ruim achter zicht te laten. Buining kon meer dan tevreden zijn met haar reservetitel, gezien de korte tijd dat de amazone uit Ter Apelkanaal nu bezig is met Joy Boy (v. Dream Boy). Deze twee amazones mogen voor Drenthe naar de Hippiade.

Wessels op bootcamp

Ann Wessels was ‘echt heel blij’ met haar titel. ,,Sinds april les ik bij Christa Larmoyeur. Dat was echt een soort bootcamp voor me, Christa heeft me echt op scherp gezet.” Wessels blijft ook haar eerdere instructrice Corrie Rave trouwens trouw. ,,Het is allemaal prachtig teamwork.”

De Drentse dressuur kampioenen op het podium.

Voor Trea Mulder-Dolsma moeten de druiven wel zuur zijn geweest. Ze eindigde met Brinkhof’s Jupiler S als vijfde, nadat ze vrijdag bovenaan stond in de selectieproef. De USB-stick van Mulder haperde, waardoor ze bij de kür de baan weer moest verlaten en pas als laatste mocht starten. Dat deed de nog onervaren hengst geen goed.

Rachelle Buining

Even daarvoor was Rachelle Buining al Drents kampioen geworden in het Z2, met de grootramige Gant, die er na vrijdag nog een schepje bovenop deed. Floor van Manen werd reservekampioen met Julius Bs. ,,Joy Boy heeft nog niet zo veel wedstrijdervaring, maar heeft wel alles in zich op een goede opvolger te worden van Rythm and Blues. Hij heeft meegelopen in de WK-selectie bij de 6-jarigen en heeft de tweede ronde gehaald.”

De kür Intermediair werd gewonnen door Floor Vos met Indiana-Linda, waarmee ze als reserve nog mocht meedoen, nadat Annemieke Vincourt had afgezegd. Met ook nog drie leerlingen die kampioen werden was het ook voor Vos een geslaagd kampioenschap. De Drentse titel in het ZZ-zwaar was voor Janneke Reinders en haar Ducarlos.

Kyra Hingstman werd met Ti Amo Drents kampioen bij de pony’s klasse Z2.
📸 Steven Stegen

Bij de pony’s klasse Z2 was de strijd erg spannend. Met minimale voorsprong was de Drentse titel voor Kyra Hingstman en haar Ti Amo. In de kür boog Hingstman haar achterstand op Pleun Passier en Ralph Z om in een hele kleine voorsprong.

Uitslag Drents kampioenschap ZZ-licht

Plaats

Ruiter

Paard

score

1.

Ann Wessels

Ginn

67,319%

2.

Rachelle Buining

Joy Boy

64.896%

3.

Rowan Bergsma

Safira RB

64.738%


felicitaties voor Rachelle Buining

Drents kampioenschap dressuur 2021

Foto's van het Drents kampioenschap dressuur op 23 en 24 juli 2021 in Exloo.

Deel dit bericht