archief
contact
+31 6 53239630

Ann Wessels en Ginn dan­sen naar Drentse dres­suur­ti­tel in ZZ-licht

ūüďĆ EXLOO ‚ÄĒ de slot¬≠dag van het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap wer¬≠den de kaar¬≠ten in het ZZ-licht flink geschud. Ann Wessels eiste de titel op door met Ginn beide onder¬≠de¬≠len te win¬≠nen. Trea Mulder, vrij¬≠dag win¬≠naar van de selec¬≠tie¬≠proef, werd ‚Äėslechts‚Äô vijfde. 

ūüďĆ Exloo
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Op de slot¬≠dag van het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap wer¬≠den de kaar¬≠ten in het ZZ-licht flink geschud. Ann Wessels eiste de titel op door met Ginn beide onder¬≠de¬≠len te win¬≠nen. Trea Mulder, vrij¬≠dag win¬≠naar van de selec¬≠tie¬≠proef, werd ‚Äėslechts‚Äô vijfde.

Wessels kwam vrij¬≠dag nog niet op volle oor¬≠logs¬≠sterkte in de baan, maakte toen nog wat fout¬≠jes en leek de regie nog niet vol¬≠le¬≠dig in han¬≠den te hebben. 

Maar hoe anders was dat op de beslis¬≠sende dag, waarop de ama¬≠zone uit Drouwenermond haar Ginn (v. Charmeur) opti¬≠maal tot dan¬≠sen wist te bren¬≠gen. De ener¬≠gieke Ginn won zowel de ver¬≠plichte proef als de k√ľr.

Ann Wessels en Ginn tij¬≠dens hun win¬≠nende k√ľr op het Drents kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap.
ūüďł Steven Stegen

Met een gemid­delde van 67,319% wist Wessels Rachelle Buining ruim ach­ter zicht te laten. Buining kon meer dan tevre­den zijn met haar reser­ve­ti­tel, gezien de korte tijd dat de ama­zone uit Ter Apelkanaal nu bezig is met Joy Boy (v. Dream Boy). Deze twee ama­zo­nes mogen voor Drenthe naar de Hippiade.

Wessels op bootcamp

Ann Wessels was ‚Äėecht heel blij‚Äô met haar titel. ‚ÄěSinds april les ik bij Christa Larmoyeur. Dat was echt een soort boot¬≠camp voor me, Christa heeft me echt op scherp gezet.‚ÄĚ Wessels blijft ook haar eer¬≠dere instruc¬≠trice Corrie Rave trou¬≠wens trouw. ‚ÄěHet is alle¬≠maal prach¬≠tig teamwork.‚ÄĚ

De Drentse dres­suur kam­pi­oe­nen op het podium.

Voor Trea Mulder-Dolsma moe¬≠ten de drui¬≠ven wel zuur zijn geweest. Ze ein¬≠digde met Brinkhof‚Äôs Jupiler S als vijfde, nadat ze vrij¬≠dag boven¬≠aan stond in de selec¬≠tie¬≠proef. De USB-stick van Mulder haperde, waar¬≠door ze bij de k√ľr de baan weer moest ver¬≠la¬≠ten en pas als laat¬≠ste mocht star¬≠ten. Dat deed de nog oner¬≠va¬≠ren hengst geen goed.

Rachelle Buining

Even daar¬≠voor was Rachelle Buining al Drents kam¬≠pi¬≠oen gewor¬≠den in het Z2, met de groot¬≠ra¬≠mige Gant, die er na vrij¬≠dag nog een schepje bovenop deed. Floor van Manen werd reser¬≠ve¬≠kam¬≠pi¬≠oen met Julius Bs. ‚ÄěJoy Boy heeft nog niet zo veel wed¬≠strijd¬≠er¬≠va¬≠ring, maar heeft wel alles in zich op een goede opvol¬≠ger te wor¬≠den van Rythm and Blues. Hij heeft mee¬≠ge¬≠lo¬≠pen in de WK-selec¬≠tie bij de 6‚ÄĎjarigen en heeft de tweede ronde gehaald.‚ÄĚ

De k√ľr Intermediair werd gewon¬≠nen door Floor Vos met Indiana-Linda, waar¬≠mee ze als reserve nog mocht mee¬≠doen, nadat Annemieke Vincourt had afge¬≠zegd. Met ook nog drie leer¬≠lin¬≠gen die kam¬≠pi¬≠oen wer¬≠den was het ook voor Vos een geslaagd kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap. De Drentse titel in het ZZ-zwaar was voor Janneke Reinders en haar Ducarlos.

Kyra Hingstman werd met Ti Amo Drents kam­pi­oen bij de pony’s klasse Z2.
ūüďł Steven Stegen

Bij de pony‚Äôs klasse Z2 was de strijd erg span¬≠nend. Met mini¬≠male voor¬≠sprong was de Drentse titel voor Kyra Hingstman en haar Ti Amo. In de k√ľr boog Hingstman haar ach¬≠ter¬≠stand op Pleun Passier en Ralph Z om in een hele kleine voorsprong.

Uitslag Drents kam­pi­oen­schap ZZ-licht

Plaats

Ruiter

Paard

score

1.

Ann Wessels

Ginn

67,319%

2.

Rachelle Buining

Joy Boy

64.896%

3.

Rowan Bergsma

Safira RB

64.738%


[wppa type=‚Äúcover‚ÄĚ album=‚Äú59‚ÄĚ size=‚Äúauto‚ÄĚ]
gerelateerde berichten
Total
2
Share