Duitse Stephanie Böhe leidt op Military Boekelo, Alice Naber beste Nederlander

Share
  • 8 oktober 2016 18:40

door: redactie, 8 oktober 2016 18:40

Boekelo | STEGEN.NET

De Duitse Stephanie Böhe staat met haar paard Haytom na de cross aan de leiding bij de Military Boekelo. Beste Nederlander is Alice Naber-Lozeman. Zij staat met Coral Estate Harry Belafonte 12e.

De weersomstandigheden en de bodem waren uitstekend bij de zaterdag verreden cross. Acht combinaties wisten binnen de toegestane tijd over de eindstreep te komen. Daarbij ook de aan de leiding gaande Böhe. Na de dressuur stond ze nog zevende.

De Amerikaanse Lauren Kieffer staat voorlopig tweede met Meadowbrook’s Scarlett op minder dan een strafpunt achterstand. Andrea Dibowski neemt met FRH Butts Avedon de derde plaats in.

Alice Naber gaat met haar 12e plaats aan de leiding in de strijd om het Nederlands kampioenschap. In de dressuur werd de combinatie 48e, maar de croos werd zonder fouten en binnen de tijd afgelegd. Met haar andere paard ASCI Zamzam staat Naber voorlpig 19e en met Coral Estate Curacao 21e.

Elaine Pen, in de dressuur de beste Nederlander, neemt met Dostowjeski plaats 17 in. Tim Lips kwam met Brent ten val, maar dat liep gelukkig goed af voor ruiter en paard. Met zijn andere paard Keyflow bleef Lips in de cross wel foutloos, maar niet binnen de tijd. Het duo staat op plaats 23.

Landenklassement
In het landenklassement is Nederland naar de tweede plaats opgeklommen. In het landenklassement staat alleen Groot-Brittannië nog boven Oranje, dat vrijdag bij het eerste onderdeel (dressuur) behoorlijk achterop was geraakt.

Groot-Brittannië heeft 150,20 strafpunten, Nederland 176,20. Na zaterdag is Nieuw-Zeeland (178,80) derde in de prestigieuze landenwedstrijd. Bondscoach Martin Lips: ,,Als ik nu nog niet tevreden ben, wanneer dan wel? Alle teamleden hebben heel goed volgens plan gereden, en Alice echt super.”