Elaine Pen beste Nederlander na dressuur Military Boekelo

Share
  • 7 oktober 2016 23:39

door: redactie, 7 oktober 2016 23:39

Boekelo | STEGEN.NET

Elaine Pen vormde vrijdag met Dostowjeski de beste Nederlandse combinatie bij de dressuur van de Military Boekelo. Pen eindigde als 27e in het klassement, dat na het eerste onderdeel wordt aangevoerd door Isabelle Innes Ker met Carolyn.

Alleen de laatste starter op vrijdag, Lauren Kieffer met Meadowbrook’s Scarlett, kwam nog een beetje bij de leidende amazone uit Groot-Brittanië in de buurt. De Amerikaanse moest een tiende punt toegeven op Lady Roxburghe, zoals de adellijke naam van Ker luidt.

Pen verklaarde tevreden te zijn over haar proef met Dostowjeski (v. Diamond Hit). ,,Dosje liep vandaag een super rit”, aldus de amazone uit Leiden, die zaterdag om 15.44 in de cross start.

Super Dosje! Bedankt Victor voor de mooie foto! #ruitersinoranje #samenmet #audevard #horsepilot #besterly #MBE16

Een foto die is geplaatst door Elaine Pen (@elaine.pen) op

De Australiër Paul Tapner zakte met Bonza King of Rouges terug naar de derde plaats, terwijl tweevoudig Olympisch kampioen Mark Todd uit Nieuw-Zeeland nu vierde staat met de negenjarige Kiltubrid Rhapsody.

Australië leidt het landenklassement voor Duitsland en de Britten. In de strijd om de Nederlandse titel houdt Pen voorlopig Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Curaçao en de jarige Tim Lips (Keyflow) achter zich. Zaterdag is de cross, die live is te zien via TV Oost.