Military Boekelo: Alice Naber pakt haar zevende Nederlandse titel

Share
 • 9 oktober 2016 18:59

door: redactie, 9 oktober 2016 18:59

Boekelo | STEGEN.NET | KNHS

Alice Naber-Lozeman lijkt wel een abonnement te hebben op de Nederlandse titel eventing. Bij de Military Boekelo pakte de amazone uit Biddinghuizen haar vierde titel op rij en haar zeven in totaal.

In het totaalklassement van de Military Boekelo nam Naber met Coral Estate Harry Belafonte de achtste plaats in met 53,90 strafpunten. De Duitse Stephanie Böhe won met Haytom in Boekelo met 43,90 strafpunten.

Oppermachtig
Kampioene Alice Naber was voor zij met haar Coral Estate Harry Belafonte aan het afsluitende springen begon al zeker van de titel. De amazone was oppermachtig, want met haar paard Coral Estate Curaçao eindigde ze als tweede, het reglement schrijft echter voor dat ruiters alleen met hun beste paard meedingen in de titelstrijd.

Na de cross die zaterdag verreden werd was Naber al super blij met haar troeven. ,,Ik reed Harry Belafonte hier ook twee jaar geleden en toen was hij al bijna binnen de tijd. Hij heeft nu veel meer ervaring dus ik wist dat hij binnen de tijd kon lopen.”

Dat deed de bruine 13 jarige ruin ook met ogenschijnlijk gemak en hij maakte het vandaag af met een foutloze ronde in het springen. In het internationale klassement eindigde de combinatie op een verdienstelijke achtste plaats.

Achter Naber werd Tim Lips (met Keyflow) tweede bij het NK, voor Elaine Pen met Dostowjeski.

Bij de landenwedstrijd werd Oranje met 191,20 strafpunten derde. Het team van bondscoach Martin Lips moest alleen Groot-Brittannië (150,60 strafpunten) en Nieuw-Zeeland (186,80) voor laten gaan. In het eindklassement van de FEI Nations Cup bleef Nederland vierde.

 • Eindstand Internationale CCI3* Military Boekelo Enschede:
  1. Stephanie Böhe (Ger) – Haytom 43,90 strafpunten
  2. Andreas Dibowski (Ger) -–FRH Butts Avedon 45,40
  3. Oliver Townend (Eng) – Cooley SRS 47,60
  8. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen)– Coral Estate Harry Belafonte 53,90
  18. Alice Naber -Lozeman – Coral Estate Curacao 64,50
  19. Tim Lips (Breda) – Keyflow 66,70
  24. Elaine Pen (Voorschoten) – Dostowjeski 70,60
  25. Renske Kroeze (Helvoirt) – Jane Z 72,90
  30. Theo van de Vendel (Den Dolder) – Zindane 79,40
  47. Alice Naber- Lozeman – ACSI ZamZam 105,90
  60. Jeanette Chardon (Den Hoorn ZH) – Vienna 160,70