Alice Naber Nederlands kampioen Eventing met Peter Parker

  • 14 oktober 2013 09:20
door: redactie, 14 oktober 2013 09:20

BOEKELO | Stegen.net | KNHS
Alice Naber-Lozeman is tijdens de Military van Boekelo onbedreigd Nederlands kampioen geworden. Naber had met haar paard Peter Pan weinig te vrezen van haar meest naaste concurrente Merel Blom en Sagnol. De Nieuw-Zeelandse Lizzie Brown won het klassement met Henton Attorney General.

Na de cross van zaterdag stond Merel Blom op tien afgeworpen springbalken achterstand. Alleen een paar weigeringen of een foutief gereden parcours hadden voor Alice Naber nog roet in het eten kunnen gooien.

Alice Naber in actie met Peter Parker. ©Jacob Melissen

Alice Naber in actie met Peter Parker.
©Jacob Melissen

Een foutloos parcours voor de kampioene zou mooi geweest zijn, omdat een klassering bij de eerste tien in het klassement extra glans aan haar titel zou hebben gegeven. Ondanks het gegeven dat Peter Parker dit jaar tot nu toe in de afsluitende springparcoursen geen fout had gemaakt tikte hij nu twee balken uit de lepels, waardoor Alice Naber uiteindelijk op de 13e plaats in de eindstand eindigde.

De zege ging zoals werd verwacht naar de Australische Lizzie Brown, die met Henton Attomey General foutloos wist te blijven. In de Royal Ten Cate Nations Cup ging de zege naar Duitsland, voor Engeland, terwijl Ierland als derde eindigde. Het Nederlandse team neemt de negende plaats in de uitslag in. De finale werd gewonnen door Duitsland, voor Groot-Brittannië en Frankrijk. Nederland werd vijfde in de finale.