archief
contact
+31 6 53239630

Johannes Eiden en Thierry Goffinnet delen winst in puissance Indoor Wierden

WIERDEN – Geen hoogterecords deze keer tijdens de puissance van Indoor Wierden, maar wel weer een sensationele strijd. De Duitser Johannes Eiden en de Belg Thierry Goffinnet deelden de eerste prijs. Ze bleven als laatsten over met de muur op 2.15, waar ze beiden niet foutloos overheen kwamen.
puissance Indoor Wierden. Johannes Eiden en Airplane in actie tijdens de puissance van Indoor Wierden. foto: Indoor Wierden | Fototrailer
Johannes Eiden en Airplane in actie tijdens de puissance van Indoor Wierden. FOTO: Indoor Wierden | Fototrailer

Wierden | STEGEN.NET

De puissance kende bij Indoor Wierden opnieuw een sensationeel verloop. De hoogte van 2.25m zoals vorig jaar werd niet gehaald. De twee overgebleven ruiters kwamen met hun paarden zelfs niet foutloos over de 2.15m hoge muur, maar een mooie strijd was het wel. Thierry Goffinnet uit België nam het op tegen zestigplusser Johannes Eiden, die al het publiek op zijn hand had. Ze deelden samen de eerste plaats.
puissance Indoor Wierden. Johannes Eiden en Airplane in actie tijdens de puissance van Indoor Wierden. foto: Indoor Wierden | Fototrailer
Johannes Eiden en Airplane in actie tijdens de puissance van Indoor Wierden.
FOTO: Indoor Wierden | Fototrailer

Omroeper Bert de Ruiter zweepte de volgepakte tribunes nog eens extra op. Wordt het Thierry Goffinet? Waarna het stil bleef. Of gaat Johannes Eiden winnen? Het gejuich barstte los. Niet dat het publiek de jonge Goffinnet geen winst gunde, maar oude liefde roest niet. Johannes Eiden heeft in het verleden al meerdere malen zijn gezicht laten zien in de Puissance van Indoor Wierden en valt meteen op met zijn onorthodoxe manier van rijden.

Hernia’s
De Duitse instructeur, die met lange stijgbeugels rijdt en ver achterin het zadel om zo toch te kunnen rijden ondanks hernia’s, maakte in het verleden furore met de 1.86m grote Wielander, ook wel ‘Wilde Wielander’ genoemd. Het fijngevoelige bloedpaard won menig krachtmeting. Het paard van vanavond, Airplane (v. Arpeggio), deed zijn naam eer aan. Hij vloog over de muur.

,,Maar hij heeft nog niet zoveel ervaring in dit werk”, vertelt Johannes Eiden na afloop. ,,Dit was de eerste keer dat hij zo hoog sprong. Hij deed het braaf, maar helaas een blok uit de muur.” Daarmee zette Eiden de deur open voor Thierry Goffinet met de machtig springende BWP-hengst Effect van den Bisschop (v. Clinton I), maar ook hij taste de bovenkant van de immense muur aan.

Goed gevoel
Johannes Eiden kijkt met een goed gevoel terug. ,,Mijn paard heeft het heel goed gedaan. Zelf rijd ik alleen nog maar Puissance en Six Bar wedstrijden. Ach, ik ben al een oudere man”, lacht hij om na afloop één pilsje te pakken.

,,Ik moet nog 2,5 uur naar huis rijden, naar Neukirchen, bij Niederrhein. Dat is wel te doen hoor. Ik heb vier jaar in Koblenz gewoond en dat was de reden dat ik een aantal jaren niet meer in Wierden kwam. Dat was echt te ver. Het was leuk om weer terug te zijn. Met dank aan de uitnoding van secretaresse Anja Manders! Ik heb genoten.”

Beste Nederlandse op een gedeeld derde plaats was de Twentse Isabelle van Straaten met Dobelle S (v. Triomphe de Muze).

Zege Sander Geerink
Eerder op de avond werd de 1.40m Medium Tour finale gewonnen door Sander Geerink op Bentley N (v. Numero Uno). Bas van der Aa werd met Goldfeyer (v. Graf Top) knap tweede in de winning round met maar liefst 22 ruiters. Jur Vrieling volgde als derde met Acascia (v. Diamant de Semilly).

De twee 1.30m rubrieken werden net als een dag eerder gewonnen door Albert Zoer op Edorette (v. Clinton) en Pim Mulder op Celine (v. Lupicor). Eric Wiefferink keek vrijdagochtend trots toe hoe zijn dochters Britt (17) en Jessie (15) eerste en tweede werden in de 1.20m wedstrijd.

De veertigste editie van Indoor Wierden sluit zaterdag af met vijf springrubrieken. De Grote Prijs voor de CSI1* ruiters begint om 17.00 uur. De Grote Prijs op 1.45m niveau start om 20.00 uur.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel