Home » Indoor Groningen: succesvol afscheid ponysport voor Henrieke Westerhuis
pony's

Indoor Groningen: succesvol afscheid ponysport voor Henrieke Westerhuis

Zuidbroek | STEGEN.NET

Henrieke Westerhuis nam zaterdag tijdens Indoor Groningen in stijl afscheid van de ponysport. De 18-jarige amazone uit Termunterzijl won de kür in de M1/M2 in de finale van de DCIG.
Henrieke Westerhuis tijdens haar laatste proef met Westerhuis Sam.
Henrieke Westerhuis tijdens haar laatste proef met Westerhuis Sam.
FOTO: Steven Stegen

Westerhuis reed een mooie kür met Westerhuis Sam, een door haar opa gefokte pony. De combinatie van de Fivelruiters behaalde een mooi resultaat van 68,334%. ,,Dit was mijn laatste wedstrijd bij de pony’s. Als je dan zo kunt afsluiten, dan is dat helemaal super”, aldus Westerhuis.

Westerhuis leidde de pony zelf op. ,,Ik heb vijf jaar op ‘m gereden. Ja, en dan is het nu voorbij. Dat voelt best een beetje dubbel. Ik hoop nu bij de paarden verder te gaan, maar ik heb nog geen paard. Westerhuis Sam wordt nu waarschijnlijk verkocht. Maar hij gaat alleen weg als hij een heel goed tehuis krijgt. En dan hoop ik dat iemand anders er net zo veel plezier mee heeft als ik heb gehad”, aldus de studente farmacie.

De tweede plaats in deze finale van de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG) was voor Lisa Uilenberg. Zij behaalde met Micky 67,250%.

Hoogstandje Marten Luiten
In de finale klasse L1/L2 schitterde Marten Luiten. Hij zette met Goldwin’s Hoeve’s Valerion een hoogstandje neer. De jury waardeerde het schitterende optreden met liefst 79,167%. Bente van Kernebeek eindigde op enorme afstand als tweede. Ze behaalde met Goldwin’s Empire’s Bride 67,917%.

Deel dit met je vrienden