archief
contact
+31 6 53239630

Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar fina­le wereldbeker

GOTHENBURG — Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten verze­ker­den zich bij de wereld­be­ker in Gothenburg van een start­be­wijs voor de fina­le. De Nederlanders werden twee­de en derde, achter winnaar Henrik von Eckermann. 
Maikel van der Vleuten

Gothenburg | STEGEN.NET | KNHS

Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten verze­ker­den zich bij de wereld­be­ker in Gothenburg van een start­be­wijs voor de fina­le. De Nederlanders werden twee­de en derde, achter winnaar Henrik von Eckermann.
Maikel van der Vleuten werd met VDL Groep Verdi TN N.O.P. tweede in de wereldbeker in Gothenburg. foto: FEI | Stefan Lafrentz
Maikel van der Vleuten werd met VDL Groep Verdi TN N.O.P. twee­de in de wereld­be­ker in Gothenburg.
FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Mooier kon de wedstrijd in Gothenburg niet verlo­pen voor Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten. Beide ruiters uit de stal van VDL Groep van Wim van der Leegte waren in de Zweedse stad op jacht naar punten om deel­na­me aan de wereld­be­ker­fi­na­le af te dwingen.

Met een ijzer­ster­ke barra­ge nam Van der Vleuten in de barra­ge de leiding met zijn beken­de toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. Vlekkeloos en fout­loos stond de klok stil op 36.83 secon­den. Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was met Mary Lou snel­ler en won. „Als ik nog iets bruta­ler had gere­den en van hinder­nis twee naar drie een galop­spring minder had gere­den, had ik kunnen winnen. Ik was hier om me te plaat­sen voor de fina­le en dat is gelukt. Fijn dat dat wel lukte. Vandaag wilde het wel lukken, nadat we de afge­lo­pen wedstrij­den net een fout te veel hadden”, vertelt Van der Vleuten.

Uitgekiende barra­ge
Direct na Maikel reed Leopold van Asten een uitge­kien­de en goede barra­ge waar­mee hij zich direct achter Van der Vleuten plaatste. Door deze toppres­ta­tie stijgt Van Asten naar de 9e plaats in de eind­stand van de Westeuropese divi­sie en is daar­mee zeker van een plaats in de finale.

Van Asten: „Het doel van de fina­le is bereikt. Ik had bere­kend dat ik vandaag bij de beste acht moest eindi­gen om zeker te zijn van de fina­le. De eerste ronde sprong Zidane goed. In de barra­ge wilde ik een strak­ke ronde rijden en niet over­drij­ven. De derde plaats was heel goed vandaag. Ik heb zin in de fina­le en mooi dat Maikel zich ook plaatste.”

Stout wint klassement

De Fransman Kevin Staut is leider in de eind­stand van de West Europese divi­sie. De beste 18 ruiters zijn geplaatst voor de finale.

Leopold van Asten
Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P.
FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Leopold van Asten (foto) is op plaats 9 zeker van een ticket naar Omaha. Maikel van der Vleuten eindigt op plaats 20. Twee ruiters voor hem (rege­rend kampi­oen Steve Guerdat en Carlos Lopez) vallen uit de stand en daar­mee is Maikel zeker van zijn vijf­de fina­le met de nu 15-jari­ge hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Van der Vleuten: „Verdi is super goed te pas. Ik ben wat beschei­den, maar ik ben er toch hart­stik­ke trots op dit onze vijf­de fina­le wordt. Het belang­rijk­ste is Verdi zich goed voelt en fris is. Hij gaat graag op concours en zo lang hij zo voelt is dat mooi. Ik rijd over veer­tien dagen op Indoor Brabant en dan naar de fina­le in Amerika.”

gerelateerde berichten
Total
2
Share