Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten naar finale wereldbeker

Share
  • 26 februari 2017 19:43

door: KNHS, 26 februari 2017 19:43

Gothenburg | STEGEN.NET | KNHS

Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten verzekerden zich bij de wereldbeker in Gothenburg van een startbewijs voor de finale. De Nederlanders werden tweede en derde, achter winnaar Henrik von Eckermann.
Maikel van der Vleuten werd met VDL Groep Verdi TN N.O.P. tweede in de wereldbeker in Gothenburg. foto: FEI | Stefan Lafrentz

Maikel van der Vleuten werd met VDL Groep Verdi TN N.O.P. tweede in de wereldbeker in Gothenburg.
FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Mooier kon de wedstrijd in Gothenburg niet verlopen voor Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten. Beide ruiters uit de stal van VDL Groep van Wim van der Leegte waren in de Zweedse stad op jacht naar punten om deelname aan de wereldbekerfinale af te dwingen.

Met een ijzersterke barrage nam Van der Vleuten in de barrage de leiding met zijn bekende toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. Vlekkeloos en foutloos stond de klok stil op 36.83 seconden. Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was met Mary Lou sneller en won. ,,Als ik nog iets brutaler had gereden en van hindernis twee naar drie een galopspring minder had gereden, had ik kunnen winnen. Ik was hier om me te plaatsen voor de finale en dat is gelukt. Fijn dat dat wel lukte. Vandaag wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, vertelt Van der Vleuten.

Uitgekiende barrage
Direct na Maikel reed Leopold van Asten een uitgekiende en goede barrage waarmee hij zich direct achter Van der Vleuten plaatste. Door deze topprestatie stijgt Van Asten naar de 9e plaats in de eindstand van de Westeuropese divisie en is daarmee zeker van een plaats in de finale.

Van Asten: ,,Het doel van de finale is bereikt. Ik had berekend dat ik vandaag bij de beste acht moest eindigen om zeker te zijn van de finale. De eerste ronde sprong Zidane goed. In de barrage wilde ik een strakke ronde rijden en niet overdrijven. De derde plaats was heel goed vandaag. Ik heb zin in de finale en mooi dat Maikel zich ook plaatste.”

Stout wint klassement

De Fransman Kevin Staut is leider in de eindstand van de West Europese divisie. De beste 18 ruiters zijn geplaatst voor de finale.

Leopold van Asten

Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P.
FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Leopold van Asten (foto) is op plaats 9 zeker van een ticket naar Omaha. Maikel van der Vleuten eindigt op plaats 20. Twee ruiters voor hem (regerend kampioen Steve Guerdat en Carlos Lopez) vallen uit de stand en daarmee is Maikel zeker van zijn vijfde finale met de nu 15-jarige hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Van der Vleuten: ,,Verdi is super goed te pas. Ik ben wat bescheiden, maar ik ben er toch hartstikke trots op dit onze vijfde finale wordt. Het belangrijkste is Verdi zich goed voelt en fris is. Hij gaat graag op concours en zo lang hij zo voelt is dat mooi. Ik rijd over veertien dagen op Indoor Brabant en dan naar de finale in Amerika.”