Organisatie springwedstrijd ‘t Zandt op gras beloont vroege inschrijvers

Share
  • 11 mei 2017 08:06

door: redactie, 11 mei 2017 08:06

‘t Zandt | STEGEN.NET

De organisatie van de springwedstrijd ‘t Zandt op gras in ‘t Zandt gaat vroege inschrijvers belonen. Het Groningse evenement hoopt daarmee de trend te doorbreken dat steeds meer deelnemers zich heel laat voor een wedstrijd melden.

Dat laat inschrijven lijkt een trend geworden. Dat geldt vooral voor springruiters. Dat heeft de organisatie van de springwedstrijd ‘t Zandt op gras, in het Groningse ‘t Zandt, ertoe gebracht om juist degene die ruimschoots voor de ‘sluitingsdatum’ inschrijven te belonen.

Interessante prijs
Onder alle combinaties die zich inschrijven voor 15 mei aanstaande ‘wordt een interessante prijs verloot’, is te lezen op de Facebookpagina Spring wedstrijden ZEO. De springwedstrijd is op 1 en 2 juli aanstaande.

Een paar dames van de organisatie moeten er desgevraagd wel om glimlachen en zeggen: ,,Wij maken ons er zelf ook schuldig aan. Enkele wedstrijden waar het maximale aantal starts altijd binnen enkele uren is bereikt schrijven we in, andere wedstrijden staan alleen met potlood in de agenda. En dat terwijl we al wel weten aan welke wedstrijden we graag deelnemen.”

De secretariaten nemen de aanmeldingen over het algemeen de laatste week nog aan, zelfs nog een dag voor de wedstrijd. Door de vele bijschrijvingen na de sluitingsdatum is het wedstrijdprogramma met de aanvangstijden en startlijsten ook pas laat definitief. Vervelend voor de organisatie. Datzelfde geldt voor de ruiters, het maken van een planning en al dan niet oppas te moeten regelen enzovoort.

Positieve benadering
Waarom dan niet gewoon vasthouden aan de sluitingsdatum en na die datum geen bijschrijvingen meer accepteren? Dat is voor de wedstrijdorganisatie van ‘t Zandt op gras duidelijk: ,,We benaderen het graag positief, vandaar dat we deze ludieke actie bedacht hebben. Waarbij we een hele leuke prijs verloten onder de aanmeldingen. Veel ruiters reageren enthousiast op onze springwedstrijd. Hoe eerder men zich daadwerkelijk inschrijft, hoe meer tijd en energie we aan het organiseren, de sponsorwerving en andere zaken kunnen besteden. Uiteindelijk allemaal in het voordeel van de ruiters.”