archief
contact
+31 6 53239630

Teleurstelling bij Annemarie Tiktak door steigerende Wonder Lady

Exloo | STEGEN.NET

De wedstrijd in Exloo is voor Annemarie Tiktak in een flinke teleurstelling geëindigd. De amazone uit Nieuwe Pekela hoopte op een mooi resultaat in de Intermédiaire I, maar moest al vrij snel haar proef beëindigen. ,,Het was de poedelprijs deze keer.”

Krap een jaar rijdt Annemarie Tiktak met de Gelders gefokte Wonder Lady (v. Parcival) in de lichte tour. De bijna thuiswedstrijd in Exloo had een hoogtepunt moeten worden, maar het liep anders. Op het gedeelte waar nog kort losgereden kon worden begon de merrie al te kijken. Eenmaal in de baan ging het snel fout en verhief Wonder Lady zich op haar achterbenen. Dit steigeren leidde tot vroegtijdige uitsluiting door de jury.

Tiktak vroeg of ze nog wat rond mocht rijden en daarna had ze de grootste moeite om haar paard weer uit de baan te krijgen. Pas nadat ze afstapte en haar paard rustig bij de hand nam lukte dat.

Nuchter
Annemarie Tiktak bleef opvallend rustig en nuchter onder deze toch wel forse domper. ,,Nee, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maar wat doe je er aan? Het zijn levende dieren. Ik heb wel vaker gehad dat ze wat moeilijke de ring in wou, maar dit was wel even wat anders. Ik heb het idee dat ze erg bang voor iets was, maar wat?”

Total
14
Shares
0 deel
0 deel
14 deel
0 Tweet
0 deel