archief
contact
+31 6 53239630

Teleurstelling bij Annemarie Tiktak door stei­ge­rende Wonder Lady

EXLOO — De wed­strijd in Exloo is voor Annemarie Tiktak in een flinke teleur­stel­ling geëin­digd. De ama­zone uit Nieuwe Pekela hoopte op een mooi resul­taat in de Intermédiaire I, maar moest al snel haar proef beëin­di­gen omdat Wonder Lady steigerde. 

Exloo | STEGEN.NET

De wed­strijd in Exloo is voor Annemarie Tiktak in een flinke teleur­stel­ling geëin­digd. De ama­zone uit Nieuwe Pekela hoopte op een mooi resul­taat in de Intermédiaire I, maar moest al vrij snel haar proef beëin­di­gen. „Het was de poe­del­prijs deze keer.”

Krap een jaar rijdt Annemarie Tiktak met de Gelders gefokte Wonder Lady (v. Parcival) in de lichte tour. De bijna thuis­wed­strijd in Exloo had een hoog­te­punt moe­ten wor­den, maar het liep anders. Op het gedeelte waar nog kort los­ge­re­den kon wor­den begon de mer­rie al te kij­ken. Eenmaal in de baan ging het snel fout en ver­hief Wonder Lady zich op haar ach­ter­be­nen. Dit stei­ge­ren leidde tot vroeg­tij­dige uit­slui­ting door de jury.

Tiktak vroeg of ze nog wat rond mocht rij­den en daarna had ze de groot­ste moeite om haar paard weer uit de baan te krij­gen. Pas nadat ze afstapte en haar paard rus­tig bij de hand nam lukte dat.

Nuchter
Annemarie Tiktak bleef opval­lend rus­tig en nuch­ter onder deze toch wel forse dom­per. „Nee, dit heb ik nog nooit mee­ge­maakt. Maar wat doe je er aan? Het zijn levende die­ren. Ik heb wel vaker gehad dat ze wat moei­lijke de ring in wou, maar dit was wel even wat anders. Ik heb het idee dat ze erg bang voor iets was, maar wat?”

gerelateerde berichten
Total
14
Share