Drentse titel ZZ-springen opnieuw voor Lennard de Boer

Drentse titel ZZ-springen opnieuw voor Lennard de Boer

29 juli 2017 16:56 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Exloo | STEGEN.NET

Lennard de Boer blijft de heersend Drents kampioen in de ZZ. De ruiter uit De Wijk prolongeerde bij het Hippisch Centrum Exloo de titel, dit keer met de merrie Fyenda P (v. Hickstead). In de Z zegevierde Anne-Marie Hammers.

Lennard de Boer werd met Fyenda P Drents kampioen in de ZZ.

Lennard de Boer werd met Fyenda P Drents kampioen in de ZZ.
FOTO: Steven Stegen

Lennard de Boer legde vrijdag in de eerste omloop al de basis voor de titel. Hij reed toen met Fyenda als enige foutloos in een lastig parcours, waarin de hindernissen snel op elkaar volgden. Zaterdag was het duidelijk makkelijker. Zeven deelnemers bleven foutloos.

Druk
De Boer had de druk op zijn schouders toen hij als laatste deelnemer in de baan kwam. Als hij opnieuw foutloos zou rijden was de titel binnen. Met een fout zou een barrage volgen. ,,Deze merrie is heel safe, ze maakt zelden een fout, maar het moest wel even gebeuren. Je kunt ook een pechfout krijgen”, blikte De Boer terug.

Die pechfout kwam er niet, sterker nog, de rit van De Boer en Fyenda P was van grote klasse. Met een dubbel foutloos resultaat is hij een sterke kampioen. Bovendien eiste De Boer met Falanita (v. Corland) de derde plaats op, achter Marcelle Hokse en Fairy Tail, die zich tijdens de prijsuitreiking nogal druk maakte, maar zich daarvoor wel makkelijk door het parcours liet rijden.

In de klasse Z deed Lennard de Boer ook goede zaken door met Global Express VDL de tweede plaats op te eisen. Kampioen in deze klasse werd Anne-Marie Hammers. Zij wist met haar paard HVR’s Earth Wind and Fire als enige in beide parcoursen foutloos te blijven.

  • foto’s bekijken of bestellen van het Drents kampioenschap? Klik dan hier

Uitslag Drents kampioenschap ZZ 2017

ruiter paard
1. Lennard de Boer
LR Viribus Unitis
Fyenda P
v. Hickstead
0-68.21
2. Marcelle Hokse
RV Staphorst
Fairy Tail
v. Emilion
4-62.48
3. Lennard de Boer
LR Viribus Unitis
Falanita
v. Corland
4-64.59
4. Marleen Meijer
RV Exloo
Carmel
v. Utopie
4-67.81
5. Francine Pijper
RV Meppel
Columbus Z
v. Colandro
4-69.74