Lennard de Boer heerst met twee titels op Drents kampioenschap

Share
  • 10 augustus 2019 17:15

door: Steven Stegen, 10 augustus 2019 17:15

🔴 Exloo
Lennard de Boer sloeg op de slotdag van het Drents kampioenschap zijn slag. De ruiter uit De Wijk legde bij het Hippisch Centrum Exloo beslag op de twee belangrijkste titels. De Boer won het Z met Hercules en het ZZ met Florencio. Renate Beuving had in beide gevallen het nakijken.

Vrijdag waren de kaarten al aardig geschud in de ZZ-klasse, met drie foutloze ritten. Zaterdag moest van die drie Stefanie Schleper afhaken met haar schimmel Goldy. De combinatie van Stal Zoer maakte tegen de verwachting in drie springfouten. Lennard de Boer en Renate Beuving reden wel opnieuw foutloos.

Lennard de Boer Florencio Drents kampioenschap
Lennard de Boer en Florencio op weg naar de Drentse ZZ-titel.
📸 Steven Stegen

Lennard de Boer reed als eerste de barrage en deed dat goed met Florencio, de door de gebroeders Gangl opgeleide 9-jarige ruin van fokker/eigenaar Jan Ubels uit Anderen. De Boer reed opnieuw foutloos, maar leek niet tot het uiterste te gaan. Daarmee verleidde hij Renate Beuving tot de aanval.

Die aanval kwam ook. Vanaf de eerste meters was duidelijk dat Beuving met Horsinaa de tijd zou gaan verbeteren. Maar op de laatste hindernis viel nog een balk. Toch was Beuving meer dan tevreden met haar twee reservetitels en derde plaats. ,,Ik mag met vijf paarden naar de Hippiade in Ermelo, dus ik klaag zeker niet.”

Lennard de Boer grossiert inmiddels in Drentse titels, al was het snelle succes met Florencio misschien wat onverwacht. ,,Ik rijd het paard nog maar krap twee maanden, heb er 1.40 mee gereden in De Wolden. De eigenaar heeft er lol in en denkt niet aan verkopen, dus hopelijk kunnen we op termijn naar het hogere werk.”

In de klasse M greep Lammie Teunissen overtuigend de titel. De amazone van RV Staphorst wist met De Boer Horsetrucks High Five (v. Toulon) als enige in de barrage foutloos onder de 40 seconden te rijden. Ze hield daarmee Wim Pomp (met Ice) en Renate Beuving (met Inx) ruimschoots achter zich. Mel van der Kamp werd Drents kampioen in de klasse L met Pandora, voor Stijn Hokse met Zuchiny.

Pony’s

Bij de pony’s klasse ZZ cat. DE ging de titel onbedreigd naar Anne Feenstra. De amazone van de Boekweitruiters wist met haar pony Knud van Orchid’s als enige in de beide omlopen foutloos te blijven. Daarmee klopte Feenstra zonder barrage te hoeven rijden haar clubgenote Anna Plass, die met Gentleman een fout in de eerste ronde kreeg.

Manon van den Hof werd kampioen klasse Z DE met Anemone Mabeline’s Elana. Annerieke Zinger werd kampioen klasse M grote maat en bij de M kleine maat was Renzo Zoer niet te kloppen met Marshall. Bovendien werd hij met Hello Goodbye ook nog derde, achter Jayden Metting met J’s Quickstar.

[wppa type=”slide” album=”52″ size=”auto”]