Lennard de Boer en merrie Bonea Field prolongeren Drentse ZZ-titel

Share
  • 13 augustus 2016 18:50

door: Steven Stegen, 13 augustus 2016 18:50

De Wijk | STEGEN.NET

De schimmelmerrie Bonea Field (Corland x Nimmerdor) is voor de derde keer op rij Drents kampioen ZZ-springen. Lennard de Boer prolongeerde op het modderige terrein in De Wijk de zwaarste titel.
Lennard de Boer en de merrie Bonea Field prolongeerden de Drentse titel in het ZZ-springen. foto: Steven Stegen

Lennard de Boer en de merrie Bonea Field prolongeerden de Drentse titel in het ZZ-springen.
FOTO: Steven Stegen

Drie jaar geleden tilde Bonea Field Marcel de Boer naar de ZZ-titel in Drenthe. Daarna nam Lennard de Boer (geen familie) de teugels over. Hij behaalde met de getalenteerde schimmel zijn tweede titel op rij. ,,Het is een superpaard”, aldus De Boer.

De strijd om de Drentse titels kende dit jaar noodgedwongen een wat ander verloop. Door de vele regen, de modder en de matige gesteldheid van het terrein werden de zwaarste klassen op vrijdag afgeblazen. Op zaterdag was er één parcours met barrage.

De 14 deelnemers in de ZZ, een wat minder aantal dan we gewend zijn, kwamen ondanks de moeilijke omstandigheden goed uit de verf in het parcours dat Kris van Gelder had ontworpen. Zeven combinaties bleven foutloos en streden in de barrage om de titel en de vier tickets voor de Hippiade.

Scherpe rit De Boer
Lennard de Boer reed als eerste met Bonea Field en die rit was zo scherp en snel dat eigenlijk de uitslag al vast stond. Het verschil met de als tweede geëindigde Judith Koudijs (met Dickyville) was bijna een volle seconde. Marlies Pepping werd derde. De amazone uit Zweeloo heeft in Downing Street een zeer snel paard, maar ook zij kon De Boer niet bedreigen.

Met Balanita had Lennard de Boer nog een tweede troef in de barrage, waarmee hij vierde werd. Voor Manon van der Sluis was dat goed nieuws, want omdat De Boer voor de Hippiade moet kiezen welk paard hij mee neemt kan ook Van der Sluis zich opmaken voor deelname aan de Hippiade.

Z-klasse spannend
Ook in de klasse Z wisten zeven combinaties foutloos te blijven. De barrage was spannend en kreeg een prachtige ontknoping. Lisa Broekert wist als laatste starter de titel in deze klasse op te eisen met Florusa H. Marcelle Hokse werd tweede met Edentia Blue, gevolgd door Renate Beuving met Excellent.

Lisa Broekert Drents kampioen klasse Z met Florusa H/

Lisa Broekert werd Drents kampioen in de klasse Z met Florusa H.
FOTO: Steven Stegen

De Drentse titel in de klasse M ging naar Anne-Marie Hammers-Bouwman met HVR’s Earth Wind & Fire.

Drents kampioenschap ZZ 2016

ruiter paard tijd
1. Lennard de Boer
LR Viribus Unitis
Bonea Field
v. Corland
0-37.78
2. Judith Koudijs
LR Viribus Unitis
Dickyville
v. Quasimodo Z
0-38.65
3. Marlies Pepping
Alterbergruiters
Downing Street
v. Cantos
0-38.72

[wppa type=”cover” album=”35″ size=”auto”]Any comment[/wppa]