archief
contact
+31 6 53239630

Equi Drachten: Marije Heuvel wint met keur­mer­rie Belana in ZZ-zwaar

DRACHTEN — Zaterdag werd er op Equi Drachten een sub­top wed­strijd geor­ga­ni­seerd. De loca­tie is prach­tig en de wed­strijd goed geor­ga­ni­seerd. In het ZZ-zwaar ging de zege­naar Marije Heuvel met haar sen­si­bele keur­mer­rie Belana (v. Sidney). 
Marije Heuvel won met Belana de ZZ-zwaar tijdens Equi Drachten.

blokjeDrachten | STEGEN.NET

Zaterdag werd er op Equi Drachten een sub­top wed­strijd geor­ga­ni­seerd. De loca­tie is prach­tig en de wed­strijd goed geor­ga­ni­seerd. In het ZZ-zwaar ging het oranje lint naar Marije Heuvel met haar sen­si­bele keur­mer­rie Belana (v. Sidney), die ze zelf opge­leid heeft.

Marije Heuvel won met Belana de ZZ-zwaar tijdens Equi Drachten.
Marije Heuvel won met Belana de ZZ-zwaar tij­dens Equi Drachten.
FOTO: Steven Stegen

Marije zegt dat de mer­rie veel ‘go’ heeft en altijd wil wer­ken, maar soms wel wat last heeft van de omge­vings­fac­to­ren. Dat maakt het wel eens wat moei­lijk om haar goed door de baan te rij­den, maar geluk­kig was het in Drachten geen pro­bleem. Heuvel won met 64.79 % en de tweede plaats ging naar Lianne van der Horst met Golden Eagle’s Envoy (v. Wonderboy SHB) met 63,86 %

Anouk Noordman onverslaanbaar
Anouk Noordman is de laat­ste tijd erg op dreef en reed nu met Atze (v. Astor) en won de PSG met 66,51 %. Ze liet daar­bij Gabrielle Rensink met Edson ( Winningmood) en Nars Gottmer met Emotion Fortuna (Lord lea­ther­dale) ach­ter zich, die beide 65,86 % haal­den en dus de tweede plaats moesten delen.

Mooie per­cen­ta­ges voor Zoë Schipper
In de Inter I was Zoë Schipper met haar mer­rie Venice (v. Cabochon) de grote win­naar met een mooie per­cen­tage van 66,32 % met bijna 2% ver­schil met de num­mer twee Nars Gottmer, die Floris Vinckenburgh (Uphill) naar een tweede plaats reed. Derde werd Anouk Noordman wederom met Atze en vierde werd hier Rensche de Haan met Callucci HR
.
Horses2Fly Zander wint met Mellanie Welles
Het was vol­gens Mellanie Welles niet haar beste proef en moest ze er hard aan wer­ken, maar de jury dacht er anders over en kon ze de over­win­ning op haar naam schrij­ven. Met Horses2Fly Zander (v. Parcival) won ze met 63,16 % en liet daar­bij de debu­te­rende Nicole de Leeuw met Duvel (v. Florencio) nipt ach­ter zich. Nicole had een per­cen­tage van 62,98% en mocht erg tevre­den zijn. Er zijn zeker nog ver­be­te­rin­gen te maken, maar de kop is eraf!
Mellanie Welles maakt deel uit van het plan MGPNGP en maakt sinds die tijd ont­zet­tende grote vor­de­rin­gen in haar rij­den en is erg blij dat ze deze gele­gen­heid heeft gekre­gen en daar­bij de les­sen van Alex van Silfhout mag volgen.

U25
Lisanne Zoutendijk met Kosttendrukkers Watteau (v. Jazz) kon vooraf al weten dat de over­win­ning voor haar was, als enige ama­zone met daar­naast nog Mellanie Welles die HC ging star­ten was dat geen moei­lijke opgave, maar dan moet er toch nog wel voor de pun­ten gestre­den wor­den en dat is haar goed gelukt. Met 67,09 % had ze een prima score en was de verre reis naar Drachten niet voor niks geweest!

Net geen B‑Kaderscore voor Jean- René Luymes
De Grand prix was ook voor de kader­vor­ming en helaas had Jean-René Luymes met zijn prach­tige Ashwin (v. Sandreo) net geen 70%. Dat was wel erg jam­mer, maar hij had toch wel een zeer goede score van 69.73% en won daar­bij met 4% voor­sprong op de num­mer twee.

En de num­mer twee was Anouk Noordman, die met haar geta­len­teerde Zeronica (v. Talos) een score van 65,63 % had. De piaffe en pas­sage zijn echt een ont­zet­tend sterk punt van Zeronica, de mer­rie was wel iets afge­leid, want ze heeft een veu­len en die stond net­jes in de trai­ler te wach­ten tot Zeronica weer terug kwam.

De uit­sla­gen vind je hier

gerelateerde berichten
Total
2
Share