Tien jaar Jumping De Driehoek: ‘iedereen enthousiast maken voor paardensport’

Share
  • 19 juli 2019 09:04

door: redactie, 19 juli 2019 09:04

🔴 Ommen
Van 30 juli tot en met 4 augustus beleeft Jumping De Driehoek, ook wel bekend als het CSI Ommen, al weer de tiende editie. Hendrik Jan Schuttert en zijn familie zijn er tegenwoordig het hele jaar druk mee. ,,We proberen iedereen enthousiast te maken voor de paardensport.”

Schuttert weet nog goed het het allemaal begon. ,,In oktober 2008 was de Driehoekhoeve af. De stallen en de accommodaties waren klaar voor gebruik. Wij komen zelf wekelijks op nationale en internationale wedstrijden; zo ontstond het idee om zelf een wedstrijd te organiseren.” 

Hendrik Jan Schuttert in de wei tussen de paarden.

In 2010 was het moment daar. De eerste editie van Jumping de Driehoek was een feit. Een tweedaags nationaal evenement dat direct al veel bezoekers trok. ,,En dat smaakte naar meer. We breidden uit naar drie dagen, daarna naar vier. Naast nationale deelnemers trokken we ondertussen ook al een aantal internationale ruiters naar Ommen. Was het een goed plan om de vijfde editie internationaal te gaan? Een stuk meer organiseren, maar een hele gave uitdaging. De keuze werd gemaakt en we gingen direct voor een driester concours. Als we de stap naar een internationaal evenement maken, dan willen we direct een goede binnenkomer hebben met internationale toppers.”

Die stap zorgde ervoor dat de voorbereidingstijd verlengde. In plaats van twee maanden, is de familie Schuttert samen met een kleine werkgroep van vrijwilligers nu bijna het hele jaar bezig met voorbereiden. 

En daar komt nogal wat bij kijken. ,,Nederlandse ruiters kunnen ’s avonds naar huis, internationale ruiters niet. Ondertussen blijven ruim 400 paarden een week lang logeren bij ons. Daarnaast is het prijzengeld vele malen hoger en is er meer te doen dan alleen ruitersport. Daarmee proberen we het evenement ook leuk te maken voor bezoekers uit de regio en toeristen die een evenement als dit vooral gezellig vinden.”

Zo kent het evenement de Vechtdalstal en het strodorp. ,,Ook organiseren we wedstrijden waar meer spanning in zit voor de kijker, zoals puissance en knockout springen. Op deze manier proberen we iedereen enthousiast te maken voor de paardensport. Daarmee is ons programma een klein beetje anders dan andere internationale wedstrijden.”

Op donderdagavond wordt weer een menavond gehouden en op zondagmiddag, vlak voor aanvang van de Grote Prijs van het Vechtdal worden lachspieren losgemaakt met de komische show met Viktor Kirka en zijn paard Hermann.