Sectorraad paarden: rhinopneumonie vastgesteld in Eemnes

Share
  • 27 oktober 2017 10:18

door: redactie, 27 oktober 2017 10:18

Eemnes | STEGEN.NET | SRP

Op een locatie in Eemnes is de neurologische vorm van rhinopneumonie vastgesteld. Dat meldt de sectorraad paarden (SRP).

Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. De klanten van het bedrijf zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie.

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft na onderzoek bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is het virus aangetoond bij een paard met neurologische verschijnselen.

U kunt uw paarden zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct uw dierenarts te raadplegen.