Edward Gal en Glock’s Zonik aan kop in Londen bij internationaal debuut

  • 13 december 2017 12:16
door: redactie, 13 december 2017 12:16

Londen | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal leverde dinsdag een puike prestatie met Glock’s Zonik. Bij de sfeervolle wedstrijd in Olympia in Londen won Gal de Grand Prix, de proef die als kwalificatie geldt voor de wereldbeker kür op muziek. Die wordt woensdagavond verreden.

Edward Gal en Glock's Zonik tijdens de ereronde.

Edward Gal en Glock’s Zonik tijdens de ereronde.
FOTO: Olympia Horse Show

Al lang werd er door dressuurliefhebbers uitgekeken naar dit internationale debuut van de 9-jarige Zonik (v. Blue Hors Zack). In de paar nationale wedstrijden waarbij hij aan de start was verschenen, was de potentie van Zonik al ruimschoots getoond. Om de nog jonge hengst alle tijd te geven zich te ontwikkelen, kwam hij niet eerder internationaal voor het voetlicht. Nu was er dan het imponerende debuut in het circuit van de wereldbeker.

Enorme reis
Edward Gal had door de weersomstandigheden een enorme reis achter de rug om in Londen te komen, maar het was het allemaal waard, zo zei hij tegen de KNHS. ,,Ik ben heel blij met de prestatie van Zonik en het kan nog beter. Het was voor hem de eerste keer in zo een grote arena en hij was best even onder de indruk. Aan het begin van de proef heb ik daardoor iets meer naar voren moeten rijden dan ik wilde. Maar ik ben super blij en ik denk echt dat het een paard is dat een grote toekomst tegemoet kan gaan.”

Madeleine Witte derde
Madeleine Witte-Vrees en Cennin deden het in Olympia prima met de derde plaats met 73.720 procent. Morgenavond kunnen ze net als in Stuttgart wereldbekerpunten verdienen in de kür op Muziek. Katja Gevers is met routinier Thriller de derde Nederlandse combinatie die morgen aan start komt. Ze eindigden in de Grand Prix als nummer 10.

Bondscoach Rien van der Schaft is zeer enthousiast over de Nederlandse prestaties. ,,Beide combinaties hebben echt heel goed gepresteerd en het mooiste is misschien wel dat ze beide nog beter kunnen. Er zit echt nog rek in. Ook derde Nederlandse Katja Gevers reed trouwens heel goed. Dat was echt een mooie solide, correcte proef en ik had gerekend op een score van boven de 70%, maar daar kwam ze net niet aan. We hebben in Nederland echt een heel stel goed combinaties en paarden en er komen er nog meer aan.”