Edward Gal met Glock’s Zonik derde in wereldbeker Londen: ‘hij heeft het super gedaan’

Share
  • 14 december 2017 08:17

door: redactie, 14 december 2017 08:17

Londen | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal eindigde knap als derde bij het debuut in de wereldbeker kür op muziek van Glock’s Zonik. De nog maar 9-jarige hengst maakte indruk en lijkt een grote belofte. Patrick Kittel eiste in Olympia de overwinning op met Delaunay.

Gal begon in Londen op de openingsdag met een prachtige zege in de Grand Prix, maar in de kür kon de ruiter uit Oosterbeek dat succes niet herhalen. Een paar kleine foutjes en een nog iets lagere score voor het artistieke gedeelte, hielden hem in de kür van de zege.

Edward Gal met Glock's Zonik bij hun debuut in de wereldbeker kür op muziek in Londen.

Edward Gal met Glock’s Zonik bij hun debuut in de wereldbeker kür op muziek in Londen.
FOTO: FEI | Kit Houghton

Winst ging naar de Zweed Patrik Kittel met Delaunay OLD, tweede werd Engelsman Emile Faurie. Kittel scoorde vooral door de moeilijkheidsgraad van zijn kür. Faurie reed een foutloze proef met Delatio, hun eerste kür op muziek. Kittel en Faurie scoorden ten opzichte van Gal vooral hoger in het artistieke gedeelte, in de technische beoordeling moest zeker Kittel toegeven op Gal.
Madeleine Witte eindigde met Cennin op de vierde plaats.

Glock’s Zonik is een plaatje om te zien en een absolute belofte voor de nabije toekomst. Gal was blij met het optreden van de hengst. ,,De atmosfeer hier in Londen is geweldig, en het publiek leeft enorm mee. Voor een jong paard als Zonik is het een top wedstrijd om ervaring op te doen. We hadden vandaag een paar kleine foutjes in de wissels om de pas en in een pirouette, maar hij heeft het super gedaan.”

Tevreden bondscoach
Ook bondscoach Rien van der Schaft was zeer tevreden. ,,Edward had nu wat kleine foutjes, maar dat paard is ook pas negen. Twee dagen achter elkaar op dit niveau moeten presteren is pittig, maar hij heeft het super gedaan. Routine en verdere ontwikkeling zal de rest doen. Madeleine Witte vond ik vandaag zelfs nog iets beter dan gisteren. Het was allemaal net wat scherper en natuurlijk zijn er nog verbeterpuntjes, zo moeten de pirouettes nog wat beter afgewerkt. Ook derde Nederlandse Katja Gevers heeft top gepresteerd. Alle drie de combinaties zaten in de prijzen! Ik ben voor nu heel tevreden met deze scores, zeker als je bedenkt dat Zonik en Cennin nog hele jonge paarden zijn.”

Met zijn zege heeft Kittel ook de leiding genomen in de stand in de West-Europese league. Madeleine Witte-Vrees staat daarin voorlopig tiende. Met nog vier voorrondes is er echter nog heel veel mogelijk.Negen dressuurruiters uit de West-Europese League mogen door naar de finale.