Gerco Schröder en London maken geslaagde comeback in Salzburg

  • 11 december 2017 10:13
door: redactie, 11 december 2017 10:13

Salzburg | STEGEN.NET | KNHS

Gerco Schröder heeft een fantastische overwinning geboekt bij de comeback op het hoogste niveau van zijn Olympisch zilveren toppaard Glock’s London. In Salzburg won het bekende duo de Grote Prijs op viersterren niveau.

Marc Houtzager werd derde en Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen reed naar de zevende plaats.

Gerco Schröder behaalde individueel zilver met London bij de Olympische spelen. ©FEI/Kit Houghton

Gerco Schröder behaalde individueel zilver met London bij de Olympische spelen (archief).
FOTO: FEI | Kit Houghton

In Salzburg was er een geweldig succes voor Gerco Schröder en Glock’s London. Met een aanvallend gereden barrage wonnen ze de Grote Prijs op viersterrenniveau over een hoogte van 1.60m.

Het was weer voor het eerst sinds lange tijd dat Schröder zijn tophengst, waarmee hij in Londen bij de Olympische Spelen twee zilveren medailles won, op dit niveau uitbracht. Maandenlang bereidde de ruiter uit Tubbergen zijn hengst op lager niveau voor op wedstrijden op het hoogste niveau. Dat ze helemaal terug zijn is een geweldige opsteker.

Marc Houtzager (Rouveen) mocht zich in Salzburg als derde opstellen met Sterrehof’s Calimero na een foutloze barrage waarin hij ruim een seconde langzamer was dan Schröder.

Talent van het Jaar 2016 Sanne Thijssen moest als een van de eerste aan start in de barrage. Reed een snelle tijd met de merrie Celine M Z, maar een springfout deed ze op de zevende plaats belanden.

Maikel van der Vleuten succesvol in La Coruna
In het Spaanse La Coruna plaatste Maikel van der Vleuten zich in de Wereldbekerwedstrijd voor de barrage met Idi Utopia. Een springfout bracht de combinatie op de achtste plaats. In de tussenstand van de wereldbeker is Van der Van der Vleuten de beste Nederlander op de achtste plaats.