Home » Marc Houtzager grijpt zege in Grote Prijs Jumping Amsterdam
springen

Marc Houtzager grijpt zege in Grote Prijs Jumping Amsterdam

blokjeAmsterdam | KNHS

Marc Houtzager won zondagmiddag de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. In een barrage met alleen maar Nederlandse combinaties trok de ruiter uit Rouveen als laatste starter de zege naar zich toe met Sterrehof’s Calimero.

Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero (archief)
FOTO: FEI | Libby Law

Slechts vijf combinaties wisten tot de barrage door te dringen. Kevin Jochems startte als eerste met de in Drenthe opgeleide Captain Cooper. De debutant reed voorzichtig en rustig, maar kreeg toch twee fouten. Michael Greeve ging ook niet tot het uiterste, maar hield met de ervaren Whitney BB wel de nul vast. De ruiter uit Veeningen werd uiteindelijk knap derde, achter Michel Hendrix met Baileys. Frank Schuttert pakte met een springfout van Chianti’s Champion de vierde plaats.

Houtzager reed als laatste de RAI binnen en wist dat de klus te klaren was. Hendrix stond aan de leiding met een tijd van 41.81. Marc Houtzager stuurde kort en zette de winnende tijd van 31.30 neer. Een blik op het scorebord was voor Houtzager de bevestiging dat de buit binnen was, waarna de helm het publiek in ging en een brede lach op zijn gezicht verscheen.

Uitslag Grote Prijs Jumping Amsterdam 2018

ruiter paard
1. Marc Houtzager

Sterrehof’s Calimero
ruin | bruin | 2007 | v. Quidam de Revel
0-41.30
2. Michel Hendrix

Baileys
ruin | vos | 2006 | v. Indoctro
0-41.81
3. Michael Greeve

Whitney BB
merrie | bruin | 2003 | v. Nabab de Reve
0-42.16
4. Frank Schuttert

Chianti’s Champion
hengst | bruin | 2008 | v. Champion de Lys
4-40.14
5. Kevin Jochems

Captain Cooper
ruin | bruin | 2007 | v. Namelus R
8-42.99
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net