Maureen Bonder en Job Oldenziel beginnen sterk bij Indoor Groningen

Share
  • 4 januari 2018 16:34

door: Steven Stegen, 4 januari 2018 16:34

Zuidbroek | STEGEN.NET

De Noordelijke springruiters begonnen donderdag sterk op de eerste internationale dag van Indoor Groningen. Maureen Bonder won het 1.30 en Job Oldenziel zegevierde in het 1.25.

Maureen Bonder uit Schoonoord eiste in het 1.30 direct op tijd de overwinning op. Met Come Together zette zij in mooie stijl de beste rit neer. Albert Zoer had het nakijken en werd met Freedom tweede. Zoer maakte daarmee het Noordelijk succes in deze openingsrubriek compleet.

Job Oldenziel met Good Luck.

Job Oldenziel en Good Luck bij de prijsuitreiking.
FOTO: Steven Stegen

In het twee fasen 1.25 was Job Oldenziel niet te kloppen. ,,Het was bij wijze van spreken de dood of de gladiolen”, aldus de 39-jarige ruiter uit Gieten, die in zijn rit met Good Luck (v. Numero Uno) alles op alles zette. Hij reed Tessa Hoeksema met Germette op ruim een seconde achterstand.

Job Oldenziel is in het dagelijks leven interventie radioloog in het UMC Groningen. Hij combineert zijn werk met vier wedstrijdpaarden. “Overdag werk en ‘s avonds paarden. En ja, soms heb ik dienst. Dan zit ik net op het paard en word ik opgeroepen. Dan ga ik soms in rijkleding naar het ziekenhuis. Ach, ik moet me daar toch omkleden en m’n handen goed wassen”, lacht Oldenziel, die sinds kort voorzitter is van het KWPN in Drenthe.

Albert Zoer deed ook in deze rubriek weer prima mee. De ruiter uit Echten werd vierde met Frenky. Renate Beuving uit Odoorn werd knap vijfde met de groot galopperende G.Eleven.

[wppa type=”content” album=”44″ size=”auto”]Any comment[/wppa]