archief
contact
+31 6 53239630

NK-springen ook de komende drie jaar tijdens CH Mierlo

Mierlo | KNHS Het NK-springen blijft ook de komende drie jaar bij het CH Mierlo. In 2018 is het NK tijdens het CH Mierlo van 26 tot en met 29 april. ,,CH Mierlo bewijst al jaren een goede gastheer te zijn voor het NK”, aldus Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS.
Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.
Het wedstrijdterrein van het NK-springen Mierlo.

blokjeMierlo | KNHS

Het NK-springen blijft ook de komende drie jaar bij het CH Mierlo. In 2020 viert het CH Mierlo de 50e editie. In 2018 is het NK tijdens het CH Mierlo van 26 tot en met 29 april.

Dirk van Santvoort namens CH Mierlo en Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, tekenden de overeenkomst tijdens een geanimeerde bijeenkomt die plaatsvond bij carrosseriebouwer Roelofsen in Raalte voor sponsors van CH Mierlo.

Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.
Het wedstrijdterrein van het NK-springen Mierlo.

Het vermaarde Concours Hippique Mierlo wordt dit jaar al voor de 48e georganiseerd en is al 18 jaar gastheer voor de nationale titelstrijd. De organisatie weet ieder jaar weer uitstekende omstandigheden te creëren voor geweldige topsport. Vorig jaar was het Marc Houtzager die met Sterrehof’s Calimero het goud binnen wist te halen op de fraaie graspiste in Mierlo.

Fantastisch gastheer
Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, is zeer blij met de verlengde samenwerking. ,,De KNHS heeft er alle vertrouwen in dat het NK hier in goede handen is. De organisatie in Mierlo heeft al jaren bewezen een fantastische gastheer te zijn voor het Nederlands kampioenschap. Mierlo heeft een vaste groep hele trouwe regionale sponsors en een geweldige ploeg vrijwilligers die enorm betrokken zijn bij het evenement.”

Dirk van Santvoort namens CH Mierlo voegt er aan toe: ,,Deze overeenkomst geeft aan ons als organisatie wederom het vertrouwen dat we ons werk goed doen. Hiermee hebben we een goed verhaal naar onze bestaande en nieuwe sponsoren waardoor we onze ambities kunnen waarmaken en het evenement de komende jaren verder kunnen uitbouwen en op een nog hoger plan brengen.”

Het NK springen voor de senioren in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse toppers van het nieuwe buitenseizoen. Het NK is daarmee een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens. Ehrens kijkt uit naar de strijd in Mierlo. ,,In Mierlo kan ik zien hoe iedereen uit het winterseizoen gekomen is en welke nieuwe combinaties er aan zitten te komen. Mierlo heeft mij ieder jaar weer heel veel informatie gegeven voor de invulling van het buitenseizoen. Het WK is uiteraard het aller belangrijkste dit jaar, maar we willen ook absoluut goed presteren in de Nations Cups. Mierlo is een mooie aftrap van het komende seizoen.”

Dit jaar zal de focus van de manschappen van Ehrens liggen op het wereldkampioenschap dat in september in het Amerikaanse Tryon gehouden wordt. In Tryon staat niet alleen de wereldtitel op het spel, maar er zijn ook startbewijzen voor de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 te verdienen

NK junioren, Young riders en Children
Naast het NK voor de senioren zal Mierlo ook weer de nationale titelstrijd voor de jeugd huisvesten. In drie categorieën strijd de toekomst om de titels. Er wordt een kampioenschap verreden voor Children (12 tot 14 jaar), Junioren (14 tot en met 18 jaar), de Young Riders (16 tot en met 21 jaar). Er zijn veel goede combinaties in deze leeftijdsgroepen, bondscoach Luc Steeghs zal de verrichtingen van deze ruiters dan ook zeker op de voet volgen.
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel