Indoor Tolbert pakt uit bij jubileum en nodigt alle oud-winnaars uit

  • 19 maart 2018 19:26
door: redactie, 19 maart 2018 19:26

blokjeTolbert | STEGEN.NET
Indoor Tolbert staat aan de vooravond van de 30e editie. De organisatie wil bij het jubileum flink uitpakken. Zo zijn alle winnaars van de Grote Prijs uitgenodigd om op 30 maart de strijd aan te binden. Zo komen bijvoorbeeld Jur Vrieling, Albert Zoer, Hester Klompmaker en Jan Dolfing in actie.

De 30e editie van Indoor Tolbert is van 21 tot en met 31 maart in de vertrouwde HJC-manege. Indoor Tolbert is een ware kweekvijver voor toppaarden. Zo deden Olympische paarden als De Sjiem van Jeroen Dubbeldam en Okidoki van Albert Zoer al mee aan het gezelligste concours van Noord-Nederland.

Indoor Tolbert, Vrieling

Jur Vrieling won in 2013 bij Indoor Tolbert met Flashdance.
Indoor Tolbert

Niet alleen voor de springruiters is Indoor Tolbert een concours waar ze hun hart kunnen ophalen, maar ook voor de dressuurruiters is Indoor Tolbert een waar hoogtepunt. Vanwege de vele animo heeft de organisatie besloten om het concours uit te bereiden naar elf dagen. Op woensdag 21 maart trappen de landelijke dressuurruiters af. Op vrijdag en zaterdag betreedt de Nederlandse dressuurtop de baan in de Subtop-klassen.

Zaterdagavond, 24 maart, zullen de beste Subtoppers over vrijdag en zaterdag hun kunsten vertonen in de kür op muziek. Dit jaar is extra interessant voor publiek om de dressuurpaarden te zien swingen in de kür op muziek, omdat na elke kür Grand Prix-jurylid Jan-Enne Kloosterboer het publiek zal voorzien van tekst en uitleg.

Tuigpaardavond
Naast de swingende kür op muziekavond en spectaculaire strijd in ‘De beste van 30 jaar Indoor Tolbert’ staan er ook weer de vaste showrubrieken op het programma. Zo vindt op vrijdag 23 maart vindt de vernieuwde sfeervolle tuigpaardenavond plaats. Waarbij het publiek mee mocht beslissen over het shownummer. De vrijdagavond zal een vol programma hebben met Tuigpaarden, Friezen en Shetlanders.

Veteranen
Sinds jaar en dag staan ook het veteranenspringen om een auto en het verkleedspringen op het programma van Indoor Tolbert. Ook in 2018 zullen deze rubrieken weer worden verreden en zorgen voor een vermakelijke avond voor het publiek. Zo ging vorig jaar tijdens ‘alles mag op zaterdag’ het dak eraf. Er werd onder andere een sierlijke landing in het zand gemaakt en tijdens het springen een cap gevangen, maar uiteindelijk ging ‘indiaan’ Gerlinde de Boer met de zege er vandoor in deze verkleedspringen rubriek.

Bert Romp
Op dinsdagavond, 24 maart, zal oud-olympiër Bert Romp samen met Arjen Vos de vier- en vijfjarigen springpaarden op professionele wijze te beoordelen. Twee jaar geleden was Romp ook al aanwezig in Tolbert om een interessante clinic te verzorgen voor hippische ondernemers in het Westerkwartier. Woensdagavond 25 maart zal weer in het teken staan van Westerkwartier Paardenkwartier.