Marjan Hooge en Homerus P winnen bij Indoor Tolbert hun laatste optreden in het Z1

Share
  • 22 maart 2018 23:02

door: Steven Stegen, 22 maart 2018 23:02

blokjeTolbert | STEGEN.NET
Marjan Hooge en Homerus P werden donderdag bij Indoor Tolbert winnaars van de Z1-rubriek. Het was voor de combinatie uit Ees het laatste optreden in deze klasse. Margot Arkema werd tweede. Marc-Peter Spahn won het Z2.

Marjan Hooge en Homerus P tijdens hun winnende Z1-proef bij Indoor Tolbert.

Marjan Hooge en Homerus P tijdens hun winnende Z1-proef bij Indoor Tolbert.
Steven Stegen

Het Z1 was een nogal wisselende rubriek, met veel verschil in kwaliteit. Marjan Hooge liet zien dat Homerus P (v. Negro) veel vooruitgang heeft geboekt. De hengst komt rustiger en evenwichtiger over en daardoor komen de oefeningen mooi tot hun recht. Hooge reed precies en met focus en hield de vos steeds mooi in balans. Met een score van 225,5 bleef het Drentse duo Margot Arkema een punt voor. Arkema kwam aan de start met De Haarhof Zeppo. Bennie van Es werd in het Z1 derde met Gentil.

Marc-Peter Spahn stak er in het Z2 duidelijk bovenuit. Met SBS Jeroen Poll kreeg hij 235,5 punten voor de proef en daarmee troefde de combinatie van RV Nienoord Stephanie Berends met Giorgio ruimschoots af. Berends werd tweede met een resultaat van 231. Laura Zwart deed ook hier goed mee met een derde plaats met Lumen Ghandi.

  • Wil je foto’s bekijken of bestellen van de M- en Z1-dressuur, klik dan hier