archief
contact
+31 6 53239630
Vai Bruntink is succesvol bezig met de verdere opleiding van de bij het KWPN goedgekeurde Ebony.

Tweede editie Subtop Franeker trekt deelnemers uit het hele land

blokjeFraneker | STEGEN.NET
Voor de tweede keer werd de Subtop georganiseerd in Franeker door de PSV Sjaerdema Liauckema Ruiters. Organisatoren Karin Sijtsma en Annie Seerden hadden goed hun best gedaan om het allemaal weer soepel te laten verlopen en er waren starts vanuit verschillende delen van het land.

Juryleden Gotien Sipsma en Bennie van Es mochten in Franeker het ZZ-zwaar beoordelen en hadden volgens Gotien Sipsma niet heel veel uitschieters in de baan. Alleen Iris Klaassen reed met haar Jazz-zoon Denzel B een fijne proef met veel tact en schwung en ze werden twee maal eerste met 66.50% en 65.00%.

Vai Bruntink is succesvol bezig met de verdere opleiding van de bij het KWPN goedgekeurde Ebony.
Vai Bruntink is succesvol bezig met de verdere opleiding van de bij het KWPN goedgekeurde Ebony.
Stal Laarakkers | ADW Fotografie

Twee keer tweede werd Tina de Jong met Fine Special (v. Special D ) met 62.57 % en 60.50% Fine Special was iets kort in de hals met verder weinig fouten, aldus Gotien. Op de derde plek was het in de eerste proef Wendy Kuiken met Victorie Boogie Woogie (v. Metall), die een score van 60.43% behaalde en in de tweede proef was het Lisa Holtrop met LN Farvanto (v. Zambuka) die derde met 60.36% werd. Over het algemeen genomen misten de paarden wat gedragenheid en hadden ze iets te weinig lengte in de hals.

Heleen de Haas wint de Inter I
Heleen de Haas reed met haar Alger T Fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) een goede proef. Jurylid mevr. Gerritsen was erg te spreken over deze combinatie. Alger toonde een goede balans en werd met een mooie lengte in de hals van de hand af gereden. Ze behaalden een score van 63.51%
De tweede plek was voor Iris Sijtsma met Sytsmafarm’s Black Power (v. Haarlem) met 61.69%. Dit was hun debuut in de Inter I. Iris moest haar Horses2Fly Eye Catcher SF helaas voor het ZZ-zwaar afzeggen omdat hij niet helemaal fit was, maar ze was erg blij met haar resultaat met Black Power.

Inter II zege voor Keoma Zondag
De uit Kwadijk afkomstige Keoma Zondag reed zijn merrie Beau Geste SKL (Osmium) naar de overwinning in de Intermédiaire II met 64.41%. Vier maanden geleden reden ze nog lichte tour en nadat ze gisteren ergens een oefenrondje hadden gereden heeft Keoma zich op het laatste moment nog bijgeschreven voor Franeker en konden ze de overwinning op hun naam schrijven.

Heleen de Haas reed met haar Alger T Fan 'e Boppelannen (v. Gjalt 426) de beste proef in de Inter I.
Heleen de Haas reed met haar Alger T Fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) de beste proef in de Inter I.
Naomi Verbunt

Keoma heeft een dressuur/trainings en opfokstal in Kwadijk en heeft zelf al meerdere paarden in de Grand Prix uitgebracht. Dit doel heeft hij ook met Beau Geste SKL. Een mooie tweede plaats was er voor Willem Joëzer de Jong met zijn zelf opgeleide Horses2fly Allure Pr. (v. Sandreo). Vandaag had Willem, die in het project MGPNGP zit en daar les krijgt van Alex van Silfhout, zijn debuut in de Inter II. Dit met een goed resultaat van 63.53%

Hekkensluiter Vai Bruntink wint PSG
De juryleden Mevr. Gerritsen en Dhr. Herman Smit waren het er unaniem mee eens dat Vai Bruntink met de hengst Ebony eerste moest worden en vonden het een erg talentvol paard die professioneel werd voorgesteld. Een mooie score van 69.85 kwam hen ten deel.

Vai heeft hoge verwachtingen van de werkwillige Ebony (v. Painted Black), die goedgekeurd is bij het KWPN. Ebony heeft veel aanleg, maar moet eerst nog wat sterker in alles worden, zo zegt Vai, die rustig met hem door traint. De eerste nakomelingen zijn nu op de leeftijd dat ze zadelmak gemaakt worden en dat lijkt erg goed zegt Vai.

Bruntink: ,,Gisteravond is er nog een prachtig zwart hengstveulen met vier witte voetjes en een blesje geboren van Ebony bij Willeke Bos van Stal 104. Het was wel een leuk verhaal want we waren met Willeke uit eten en net toen ze wilde bestellen ging het geboorte alarm af en moesten ze snel naar stal terug en daar werd het prachtige veulen geboren die we samen in bezit hebben. De toekomst zal uitwijzen of het ook zo’n fijn paard als Ebony gaat worden. En het uit eten is maar een pizza geworden!”

Ook over de nummer twee was geen twijfel, daar mocht Anne Lehman met Don Juan (v. Vivaldi) het rode lint ophalen en behaalde een prachtige score van 67.87 %. Anne reed een hele fijne proef waarover jurylid Gerritsen zei: “mooi paardrijden zoals het hoort te zijn”.

Heleen de Haas mocht hier de derde prijs ophalen en had deze keer Fonger T. Fan ‘e Boppelanen (v. Lodewyk 431) gezadeld en de jury zat hier niet zo op één lijn, maar ze hadden een mooie score van 65.00%. Ook over de nummer vier Joey Van de Grijp met Cayenne JC ( Tygo) waren de juryleden het niet eens, maar met een gemiddelde score kwamen ze op 63.53%. Al met al was het een mooie succesvolle dag met voldoende deelname.
Total
40
Shares
0 deel
0 deel
40 deel
0 Tweet
0 deel