Jumping Indoor Maastricht krijgt kwalificatie wereldbeker mennen

Jumping Indoor Maastricht krijgt kwalificatie wereldbeker mennen

22 april 2018 13:07 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Maastricht | STEGEN.NET | JIM
De FEI heeft voor het komende seizoen één van de kwalificaties van de wereldbeker mennen toegewezen aan Jumping Indoor Maastricht (JIM). Met de komst van de vierspannen is Nederland komende seizoen gastheer voor een derde discipline die een wereldbeker tour kent. JIM staat in 2018 van 23 tot en met 25 november op de agenda.

Menner Koos de Ronde werd derde bij de finale van de wereldbeker in Bordeaux.

Menner Koos de Ronde is blij met de komst van de kwalificatie naar JIM.
FEI | Richard Juilliart

Het wereldbeker circuit van de menners was al enige jaren geleden voor het laatst in Nederland. Met de komst van de menners naar JIM heeft nu een derde Nederlands hippisch topevenement een wereldbekerkwalificatie op het programma staan.

Limburg als menparadijs
Frank Kemperman, directeur van JIM is uiteraard blij met de toewijzing van de internationale paardensport bond FEI. ,,Ik ben verheugd dat wij in Maastricht nu een World Cup wedstrijd voor de vierspannen naar Nederland hebben kunnen halen. Nederland is al jaren de absolute nummer 1 bij het mennen en nu kunnen we de beste menners van de wereld in eigen land aan het werk zien tijdens een spectaculaire indoor wedstrijd. Dankzij de ondersteuning van de Provincie Limburg en de Stad Maastricht is het mogelijk om dit te realiseren en JIM nog attractiever te maken. Met de internationale menwedstrijden in de Peelbergen en de World Cup in het MECC in Maastricht is Limburg nu wel echt het menparadijs geworden.ʺ

Enthousiast
Ook de Nederlandse topmenner Koos de Ronde is enthousiast. ,,Vorig jaar heb ik er nog een clinic gegeven en ik ben onder de indruk van de faciliteiten die Jumping Indoor Maastricht biedt. Ik ben blij dat Nederland als toonaangevend menland, nu een wereldbekerkwalificatie heeft.”

,,De Nederlandse vierspanrijders behoren tot de absolute wereldtop, dat we nu weer een wereldbekerkwalificatie in eigen land hebben is geweldig”, laat ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS weten. ,,Het vierspan mennen is een prachtige en spectaculaire sport om naar te kijken. In het buitenseizoen hebben we al vele mooie internationale evenementen op de kalender staan in Nederland. Indoor hebben we het enkele jaren zonder wereldbeker moeten doen, dat JIM dit jaar gastheer is van de menners is een prachtige aanvulling.”