Stephanie Berends mengt zich met twee paarden in strijd om Groningse dressuurtitel

Share
  • 18 juli 2018 23:32

door: Steven Stegen, 18 juli 2018 23:32

blokjeGroningen | Stegen.net
Op 21 en 22 juli staat het Stadspark in Groningen weer in het teken van het provinciaal Gronings kampioenschap. In de zwaarste klassen zullen hoe dan ook nieuwe kampioenen gehuldigd worden, want de titelverdedigers Linda Kouwenhoven (ZZ-licht dressuur) en Amber Meijer (ZZ-springen) zijn er niet bij.

De regio Groningen verwacht dit weekend bij de titelstrijd 450 deelnemers, goed voor ruim 600 starts. ,,Over twee dagen komen er veel rubrieken langs, variërend van springen, dressuur, afdelingsdressuur, de verenigingskampioenschappen en niet te vergeten de allerkleinsten. Zij rijden een Bixie rubriek”, vertelt Helen de Koning van het regiobestuur.

Stephanie Berends was met Sipko's Colorado zeer succesvol in het Z2.

Stephanie Berends met Sipko’s Colorado vorig weekend in Warga.
Picture-Thizz

In het ZZ-licht hebben zich zeven combinaties weten te selecteren voor de titelstrijd. Stephanie Berends lijkt daarbij een serieuze kanshebber, niet alleen omdat ze met Sipko’s Colorado en Giorgio twee paarden in de strijd heeft, maar ook omdat Berends de laatste weken duidelijk haar vorm heeft bewezen.

Niet te stuiten
Zo was Berends niet te stuiten tijdens Outdoor Warga. Daar won ze de finale met Sipko’s Colorado (v. Special D). ,,Colorado is een super leuk paard, maar hij mag soms iets scherper zijn. Ik denk dat Giorgio dat iets meer heeft, maar die schrok daar erg van het juryhok. Colorado heeft me vorig weekend wel in positieve zin verrast”, aldus Berends.

De 27-jarige amazone zegt dat ze erg kritisch is op haar eigen rijden. ,,Ik wil me steeds weer bewijzen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.” Berends was al eens kampioen van Groningen in de klassen M2 en Z1. ,,In het ZZ-licht was ik vorig jaar reservekampioen, dus wie weet lukt het deze keer. Maar ik ben er niet heel erg mee bezig hoor”, vertelt ze.

Stephanie Berends loopt al sinds haar achtste rond bij stal Sipko Sipkens. ,,Het was eerst lekker veel ponyrijden en een beetje crossen en zo. Pas vanaf m’n 16e ben ik echt een beetje serieus begonnen met rijden.” Sipkens is een paardenhandelaar en dat betekent ook dat Sipko’s Colorado in principe te koop is, ,,al is hij zelf wel echt weg van dat paard, dus er moet dan wel een heel goed bod liggen. Giorgio is van mijzelf.”

Berends is blij met de locatie van de titelstrijd. Sinds een aantal jaren is het Gronings kampioenschap in het Stadspark in de Stad. ,,Een gezellige en mooie plek”, aldus de amazone uit Groningen. De entree is er trouwens gratis. Zaterdag om 14.00 is de finale in de vorm van de kür op muziek.

Ook Britt Muis heeft in het ZZ-licht twee ijzers in het vuur. Zij verschijnt aan de start met Erryt 488 en met It’s Britt’s Hebbe. Ook Maaike Slootweg lijkt een kanshebber met haar Santo’s Zhivago. Karlijn Veentjer en Dieuwertje Hermes maken de groep compleet.

Bij het ZZ-springen staan er zeven combinaties op de startlijst. Rianne Visscher brengt twee paarden aan de start. Verder nemen onder andere Rana Dalenoord en Lynn Bulthuis deel.

Alles over de kampioenschappen van Groningen vind je hier 

Fotografie: Picture-Thizz