Home » Renate Beuving wint bij Hippisch Holtrijk opnieuw zware Derby van Drenthe
springen

Renate Beuving wint bij Hippisch Holtrijk opnieuw zware Derby van Drenthe

blokjeGrolloo | Stegen.net
Renate Beuving heeft voor de tweede keer in haar carrière de Derby van Drenthe gewonnen. Was daar twee jaar geleden met Berona nog een barrage voor nodig, dit keer bleef de amazone uit Odoorn met Fellow als enige foutloos in het hoofdnummer van Hippisch Holtrijk.

Hippisch Holtrijk
Renate Beuving springt met Fellow van de wal af en wint de Derby van Drenthe.
Steven Stegen

Geen barrage dus als afsluiting van de geslaagde vierde editie van Hippisch Holtrijk, maar de wedstrijd was er zeker niet minder spannend om. Lange tijd leek de Derby van Drenthe uit te draaien op een barrage van combinaties die één springfout hadden gemaakt in het langgerekte parcours met natuurlijke elementen. Maar met startnummer 21 kwam dan toch de lang verwachte foutloze rit van Beuving.

Daarna waren ondere andere Anne-Liza Makkinga (Finesse van Sappenleen) en veelvuldig Drents kampioen Lennard de Boer (Ferrero) nog goed op weg, maar zij kregen in de driesprong, met een paar bultjes er in, toch nog flinke problemen. Renate Beuving moest na haar rit nog tien concurrenten vanaf de zijlijn gade slaan, maar kon toen de hoofdprijs van duizend euro in ontvangst nemen.

Zenuwslopend
,,Het afwachten was best wel zenuwslopend”, aldus Beuving (28). ,,Maar tijdens mijn rit had ik totaal geen last van zenuwen. Daar heb ik eigenlijk nooit last van.”

Wendy Ligtenberg werd met Radorette met één springfout tweede in de Derby van Drenthe.
Steven Stegen

De tweede plaats was voor Wendy Ligtenberg en haar inmiddels 20-jarige schimmel Radorette VDD (v. Corland). De amazone uit Nijverdal reed als zevende deelnemer en maakte één springfout, maar was wel erg snel. Xanne Sluyter uit Groningen eindigde met Guusje fraai als derde.

Uitslag Derby van Drenthe 2018

ruiter paard
1. Renate Beuving Fellow
v. Indoctro
0-bt
2. Wendy Ligtenberg Radorette VDD
v. Corland
4-147.73
3. Xanne Sluyter Guusje
v. Zirocco Blue VDL
4-156.70
4. Renate Beuving Giant
v. Indoctro
4-167.08
5. Judith Schaaphok Grey Breitling
v. Breitling LS
4-170.22