archief
contact
+31 6 53239630

Subtop weekend in Tolbert positief ontvangen en smaakt naar meer

Tolbert | Stegen.net De nieuwe Subtop wedstrijd die afgelopen weekend op het terrein van HJC manege Tolbert werd georganiseerd viel erg goed in de smaak. De deelnemers kwamen van heinde en verre en waren zeer tevreden over het evenement van L&R Horse Events.
Patrick van der Meer en Chagal bij de prijsuitreiking.
Patrick van der Meer en Chagal bij de prijsuitreiking. Petra Duindam

Tolbert | Stegen.net
De nieuwe Subtop wedstrijd die afgelopen weekend op het terrein van HJC-manege Tolbert van eigenaar Louwe Mulder werd georganiseerd viel erg goed in de smaak. De deelnemers kwamen van heinde en verre. Zo had Patrick van de Meer zelfs 14 boxen afgehuurd. Hij maakte er met zijn leerlingen een prachtig trainingsweekend van.

Patrick van der Meer en Chagal bij de prijsuitreiking.
Patrick van der Meer en Chagal bij de prijsuitreiking.
Petra Duindam

Patrick van der Meer was net als de andere deelnemers erg te spreken over de ambiance en de organisatie, die in handen was van L&R Horse Events van Lineke en Rolinde Meursing.

Daniëlle van Mierlo succesvol
De in Maasland wonende Daniëlle van Mierlo was naar het mooie Noorden gekomen en had een rit van 3 ½ uur achter de rug, aldus haar moeder. Dit was gelukkig geen reis om snel te vergeten. Daniëlle, die ook leerling is van Patrick van der Meer, won de overall wedstrijd in de gecombineerde Inter II en U25 rubriek.

Daniëlle van Mierlo.
Petra Duindam

Eric Hart die door het hele land te zien en te horen is, had een verantwoordelijke taak als omroeper en dat ging hem prima af. Twee dagen lang was hij te horen en te zien.

Super team
Jonna Schelstraete reed een geweldige proef met Grand Charmeur en won de Lichte Tour, tijdens het losrijden voelde hij al zo goed aan en dat liet hij tijdens de proef ook zien. Grand Charmeur is een ontzettend lief paard en het enige wat gekke wat hij doet is “water uit de lucht vangen” hij houdt dan zijn mond scheef en likt zo aan het water.

Dochter Micky, die in de Mortel een week of zes geleden haar winnende debuut maakte met Cupido, behaalde in Tolbert een mooie derde plaats. Ze heeft Cupido van haar moeder overgenomen die er Grand prix mee heeft gereden. Naast Cupido rijdt Micky ook nog succesvol bij de pony’s. Daar mag ze nog twee jaar bij blijven rijden, maar of ze dat ook gaat doen is nog niet zeker. Micky krijgt naast les van haar moeder ook nog les van Marlies van Baalen en Anky van Grunsven.

Wonderpaard
Jeanet Dam had haar stoere Gijsbert JD (v. Tjalke) gezadeld voor het ZZ zwaar en wist daarmee op zondag de jury te overtuigen en met een mooie score van 66.43% mochten ze de eerste prijs is ontvangst nemen. Jeanet kocht Gijsbert JD als driejarige hengst die ook aangewezen was voor het centrale onderzoek.

Jeanet Dam met Gijsbert.
Jeanet Dam met Gijsbert.
Petra Duindam

Maar helaas door veel pech en ziekte is dat niet doorgegaan en kon Jeanet Gijsbert pas weer serieus oppakken toen hij zes jaar oud was. In het L1 begonnen en nu op zijn achtste jaar ZZ zwaar. ,,Het is een wonderpaard”, aldus Jeanet, omdat hij al bijna opgegeven was. Ze krijgt les van Peter Spahn en Rien van der Schaft.

Over de rode loper
Diana van de Bovenkamp is een amazone die wel in is voor een stunt en dat bewees ze in Tolbert. Nadat ze tijdens de prijsuitreiking een mooie ereronde ging rijden, had ze het lef om haar Evita Ronia (v. Westpoint) over de rode loper te laten springen. Het leverde een hilarische foto op, die op social media veel likes heeft gekregen. Maar ook binnen de hekjes maakte het duo indruk. Ze wonnen de Young Riders rubriek en ook de overall prijs.

De stoere sprong van Diana van de Bovenkamp en Evita Ronia over de rode loper.
De stoere sprong van Diana van de Bovenkamp en Evita Ronia over de rode loper.
Petra Duindam

Marten Luiten reed twee dagen boven de 70% met Fynona en wist de kadervormingswedstrijd te winnen. Hij en zijn “team” lieten tijdens de prijsuitreiking nog een mooie dansje zien.

Moeder en dochter runnen L&R Horse Events

Moeder en dochter Lineke en Rolinde Meursing zijn de drijvende krachten achter L&R Horse Events. Samen met een tiental vrijwilligers hebben ze het succesvolle Subtop weekend in Tolbert georganiseerd.

Moeder Lineke en dochter Rolinde Meursing van L&R Horse Events.
Moeder Lineke en dochter Rolinde Meursing van L&R Horse Events.
Petra Duindam

Rolinde vertelt hoe het bedrijf is gestart: ,,Mijn moeder Lineke had les van Johan Hamminga en omdat er meerdere mensen bij hem wilde lessen, maar de lange reis niet wilde maken heeft zij Johan naar het Noorden gehaald. Daarna volgden de bijscholingen in het Noorden. Ook worden er iedere maand lessen van Rien van der Schaft georganiseerd. Omdat het steeds groter werd besloten we om er een bedrijf van te maken en zo is L&R ontstaan.”

Goede samenwerking is er met de Rijvereniging in Annen. Als er in Exloo een landelijke wedstrijd wordt georganiseerd dan helpt L&R daarbij en andersom kunnen ze op alle hulp van de vereniging rekenen. Hele fijne sponsors en standhouders waren in Tolbert aanwezig en zonder sponsors begin je vandaag de dag niet heel veel meer.

Op de vraag of ze nu ook internationale ambities hebben, is het antwoord: ,,Nee, vooralsnog niet. We willen het laagdrempelig houden, maar wel met hoogwaardige kwaliteit. En dat is zeker gelukt, als ik al de positieve reacties lees en ook gehoord heb.”

Tekst: Petra DuindamTotal
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel