Geen medaille voor Nederlandse dressuurploeg in Tryon

Share
  • 14 september 2018 00:12

door: redactie, 14 september 2018 00:12

Tryon | Stegen.net | Knhs
Het is de Nederlandse dressuurploeg niet gelukt om een medaille te behalen in de landenwedstrijd op de Wereldruiterspelen. Het team werd vijfde. De Duitse equipe won met overmacht het goud.

Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy NOP.
FEI | MARTIN DOKOUPIL

De Duitse dressuurploeg prolongeerde de titel met groot gemak. De Verenigde Staten veroverden zilver en Groot-Brittannie pakte verrassend het brons.
Oranje stond woensdag na eerste dag ook al vijfde. Toen kwamen Madeleine Witte-Vrees en Hans Peter Minderhoud in actie. Emmelie Scholtens moest vrijdag voor een topscore zorgen, maar de rit op haar hengst Apache ging niet foutloos. Haar score van 72,733 procent was te laag.

Edward Gal maakte op de tweede dag nog het nodige goed met zijn paard Glock’s Zonik. De 77,189 procent was de hoogste score van de Nederlanders, maar een medaille bracht het niet. Vier jaar geleden bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen wist de dressuurploeg nog brons te winnen.

[wppa type=”mphoto” photo=”776″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

De Duitse amazone Isabell Werth werkte de beste proef af op Bella Rose. Ze gaat met de hoogste individuele score (84,829 procent) naar de Grand Prix Special op vrijdag. Ook haar landgenote Sönke Rothenberger (Cosmo) en de Amerikaanse Laura Graves (Verdades) kregen jurywaarderingen van boven de 80 procent. Gal zette individueel de zevende score neer.

Onnodige spanning
Scholtens baalde dat ze niet even mocht wachten totdat haar voorganger met zijn paard uit de ring was. ,,Ik weet van Apache dat hij anders omdraait en er achteraan wil en dat gebeurde dus ook. Daardoor kwam er onnodige spanning en rijd je minder zelfverzekerd”, vertelde ze. ,,Ik ben tevreden hoor, maar het is gewoon jammer dat ik die foutjes heb gemaakt. Het was ook afschuwelijk warm in de ring en ik voelde aan Apache dat hij er wat last van had.”