archief
contact
+31 6 53239630

Bert Romp (59) overleden na trap van paard

Goirle | Stegen.net Voormalige springruiter en oud-bondscoach Bert Romp is overleden. De geboren Veendammer raakte gisteren zwaar gewond na een trap van een paard. Nu is hij op 59-jarige leeftijd bezweken aan de gevolgen daarvan.

Goirle | Stegen.net
Voormalig springruiter en oud-bondscoach Bert Romp is overleden. De geboren Veendammer raakte gisteren zwaar gewond na een trap van een paard. Nu is hij op 59-jarige leeftijd bezweken aan de gevolgen daarvan.

Romp hielp woensdag bij het opladen van een paard in een vrachtwagen. Het paard haalde uit en sloeg Romp tegen het hoofd. Hij werd daarna met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd vervolgens geopereerd, maar overleed donderdag.

Bert Romp zat in het Nederlands springteam dat goud won op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Ook was hij bondscoach van de Nederlandse springruiters.

Geschokt
In de paardensportwereld is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van de sympathieke Romp. ,,Dit is echt vreselijk”, reageert Henk Nooren in het Eindhovens Dagblad. ,,Het is iets wat ons allemaal kan overkomen. Elke dag laden we paarden in en uit. Het is niet te bevatten. Bert was geen grote prater maar hij was een fijn persoon om mee samen te werken. Hij was vreselijk plichtsgetrouw en een harde werker.”

Meer info over de loopbaan van Bert Romp is te vinden op de website van Stal Romp.
Total
66
Shares
gerelateerde berichten
Total
66
Share