KNHS-kampioenschap: Eline Slager wint L, Renate Beuving derde in Z

Share
  • 31 maart 2019 18:45

door: KNHS, 31 maart 2019 18:45

🔴 Ermelo
In het laatste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen 2019 werden de titels verdeeld bij het springen voor de paarden. Zaterdag won de 19-jarige Tani Joosten het koningsnummer, de klasse ZZ. In de klasse Z werd Sabine Alders de nieuwe kampioene. De titel in de M ging naar Wesley de Boer en in de L klasse won Eline Slager (Staphorst) het kampioenschap.

Net als in de klasse Z wisten in het ZZ vier combinaties zich te plaatsen voor de barrage, die daarmee de vijf weekenden van de KNHS Indoorkampioenschappen afsloot. Het Wilhelmus klonk voor de kampioene Tani Joosten, die als eerste startte, Michel Priemis en Steven Veldhuis, die wel de snelste tijd op de klok zette.

Joosten pakte haar eerste KNHS-titel in haar al succesvolle loopbaan bij de pony’s en junioren. ,,Ik had een plan van tevoren en dat ging precies zo als ik wilde. Dan maar hopen dat het goed genoeg is”, lacht Tani Joosten. ,,Elégance is in vorm, ze sprong alle wedstrijden afgelopen weken al heel erg goed. Vandaag pakte het ook heel erg goed uit. Ik zag mijn afstand naar de laatste hindernis en dacht gewoon vol er naar toe.”

Met slechts vier combinaties in de barrage van de klasse Z had kampioene Sabine Alders uit het Belgische Minderhout maar één strategie. ,,Alles of niets”, lacht Sabine voorafgaand aan de prijsuitreiking. De 24-jarige amateur was met haar merrie Dorita (v. Namelus R) veruit de snelste en foutloos in de barrage. Jasper Bulthuis won het zilver op Gucci Flamingo. Het brons ging naar Renate Beuving uit Odoorn met Horsinaa (v. Indoctro).

Wesley de Boer

De jongste ruiter was al de routiniers de baas in het M-springen. De 13-jarige Wesley de Boer reed zeer professioneel naar de overwinning met Esprit De Pomme. De Boer streed vorige week nog mee met de pony’s in de klasse ZZ, maar verreed zich toen volgens zijn eigen zeggen in een lijntje en kreeg daardoor twee fouten. ,,Vandaag ging het gelukkig wel heel goed”, vertelt de middelbare scholier blij.

Op de laatste dag van de KNHS Indoorkampioenschappen 2019 werd het eerste kampioenslint uitgereikt aan Eline Slager. De 16-jarige amazone reed haar ervaren Bengel scherp en foutloos door de barrage. ,,Ik rijd Bengel nu ongeveer een half jaar. Hij denkt altijd mee en helpt me altijd”, vertelt de kampioene uit Staphorst, die is aangesloten bij LR Viribus Unitis. Het zilver was voor Pleun van der Vleuten en het brons was voor Shannon van Manen.

In het B-springen is Julia Swart de nieuwe kampioene. De amazone uit de Regio Utrecht reed met haar Cas twee mooie rondjes en kreeg daarvoor 85 stijlpunten. Lynn Grevinga kreeg met Invito eenzelfde aantal punten toebedeeld, reglementair is bepaald dat het cijfer voor de wijze van rijden van het parcours dan de doorslag geeft. Arjanne Brinkhoff (Langezwaag) won de bronzen medaille.

🔴 Stegen.net | Knhs


Klasse ZZ
Goud Tani Joosten (Zevenaar) – ElĂ©gance de Pessel (v. Diarado), 0/0/0/33.63 sec
ZIlver Michel Priemis (Balkbrug) – Hamanta B (v. Dakar VDL), 0/0/0/35.97 sec
Brons Steven Veldhuis (St. Isidorushoeve) – Famariloma (v. Azteca VDL). 0/0/4/31.91 sec

Klasse Z
Goud Sabine Alders (Ulvenhout) – Dorita (v. Namelus R), 0/0/0/31.70 sec
Zilver Jasper Bulthuis (Echt-Susteren) – Gucci Flamingo (v. Harley VDL), 0/0/0/38.02 sec
Brons Renate Beuving (Exloo) – Horsinaa (v. Indoctro), 0/0/4/34.35 sec

Klasse M
Goud Wesley de Boer (Nieuwleusen) – Esprit de Pomme (v. Berlin), 0/0/34.32 sec
Zilver Luc van Horen (Helden) – High Fidelity (v. Spartacus), 0/0/35.13 sec
Brons Eline Moerings (Oud Gastel) – Bardesther (v. Cardento), 0/0/36.67 sec

Klasse L
Goud Eline Slager (De Wijk) – Bengel (v. Lupicor), 0/0/33.80 sec
Zilver Pleun van der Vleuten (Sint Oedenrode) – Gerdina (v. Diarado), 0/0/33.89 sec
Brons Shannon van Manen (Ede) – Golddigger (v. Brainpower), 0/0/36.35 sec

Klasse B
Goud Julia Swart (De Meern) – Cas, 0 – 85 punten
Zilver Lynn Grevinga (Almelo) – Invito, 0 – 85 punten
Brons Arjanne Brinkhoff (Langezwaag) – Joint, 0 – 82.50 punten