Floor Vos scoort na wedstrijdpauze met Indiana-Linda DFV

Floor Vos scoort na wedstrijdpauze met Indiana-Linda DFV

2 mei 2019 09:38 Uit

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Geesteren | Valthe
Dressuuramazone Floor Vos beheerste afgelopen weekend bij Hippisch Geesteren de Z1-klasse. Met Indiana-Linda DFV werd de amazone uit Valthe eerste en tweede in die klasse. De merrie maakte na een wedstrijdpauze veel indruk en is volgens Vos nu klaar voor het Z2.

Floor Vos met Indiana-Linda DFV Indoor Groningen
Floor Vos met Indiana-Linda DFV. (archief)
📸 Steven Stegen

De 6-jarige merrie Indiana-Linda DFV (Charmeur x Wolfgang) maakt een snelle opmars. Vorig jaar pakte Floor Vos met de vos de KNHS-titel in het M2. Bij het indoorkampioenschap van de KNHS acteerde de combinatie in het Z1 en werd de derde plaats behaald.

Rust gegund

,,Na het kampioenschap heb ik haar even rust gegund”, vertelt Floor Vos, die het belangrijk vindt dat haar paarden af en toe even pauze hebben. ,,Ze komen al veel buiten en nu kon ze even extra de wei in. Het is paard van zes jaar, je moet ze niet overvragen.”

Afgelopen weekend verscheen Vos met Indiana-Linda DFV in Geesteren weer op concours. In de eerste proef werd het duo tweede met 224 punten, achter Linda Verwaal met Incredible LVD. In de tweede proef eiste Vos duidelijk de overwinning op met 234,5 punten. ,,De eerste proef reed ik zelf misschien iets te mat, in de tweede proef was het allemaal wat flitsender.”

Wissels

,,Ik ben met haar al met de wissels aan de gang. Ze pakt het goed op en het zal niet lang meer duren voor ze de overstap naar het Z2 zal maken. Het is de bedoeling om haar bij het CH Eext Z2 te starten. En natuurlijk hoop ik haar richting het Drents kampioenschap goed bevestigd te hebben.”

Floor Vos heeft niet te klagen over haar resultaten en haar paarden. Ook toppaard Fine-Tuned DFV doet het goed, net als Go-Girl DFV (v. Apache). Het dwingt de amazone om keuzes te maken. ,,Je moet af en toe een paard verkopen en momenteel is er serieuze belangstelling voor Go-Girl DFV. We gaan zien hoe dat afloopt, in elk geval staat met Indiana-Linda DFV al een prima opvolger klaar.”

🐴 Paardensportnoord